Γιατί έχουμε «φάει» κόλλημα με το Survivor; [6 φανατικοί τηλεθεατές εξηγούν]

Μην το αρνείσαι, έστω και μια φορά έχεις σίγουρα παρακολουθήσει λίγο από το πιο επιτυχημένο reality της τηλεόρασης, απλά και μόνο για να καταλάβεις τους λόγους που ο μισός και πλέον πληθυσμός της Κύπρου και της Ελλάδας έχει κολλήσει τόσο φανατικά με αυτό το παιχνίδι επιβίωσης.

 


Article featured image
Article featured image

Είναι δυνατόν ένα reality να αγγίζει τέτοια νούμερα τηλεθέασης;

Και όμως είναι, αφού όπως φαίνεται ήταν αυτό που έλειπε από την τηλεόραση για να φέρει κοντά ένα κοινό το οποίο είχε απομακρυνθεί από αυτήν (20 – 35 ετών) και να κρατήσει ξύπνιους μέχρι αργά μπροστά στους δέκτες τους 40+.

Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι, αφού ο κάθε ένας από εμάς το παρακολουθεί για να ικανοποιήσει διαφορετικό ένστικτό. Το μόνο σίγουρο είναι πώς το Survivor έχει καταφέρει να κολλήσει στον ίδιο καναπέ άντρες - γυναίκες και να τους βάλει να τσακώνονται όχι για το αν θα δουν ποδόσφαιρο ή σειρά, αλλά για το αν θα νικήσουν οι Μαχητές ή οι Διάσημοι.

Εμείς βρήκαμε και ρωτήσαμε 6 φανατικούς με το Survivor τηλεθεατές, να μας πουν τους λόγους που έχουν «φάει» κόλλημα με το συγκεκριμένο παιχνίδι επιβίωσης.

 

 

Ο λόγος που έχω κολλήσει με το Survivor δεν είναι ένας, είναι ένας συνδυασμός  χαρακτηριστικών που το κάνει εθιστικό. Είναι ένα καθαρόαιμο reality, διαφορετικό σε σχέση με όλα αυτά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, δεν αφορά για παράδειγμα τι μουσική. Έχει δράση, έχει ένταση, σκευωρίες, αντιπαλότητες και σε αυτό συμβάλουν πολύ οι παίχτες, οι οποίοι είναι πολύ καλά επιλεγμένοι θεωρώ. Θεωρώ πώς ήταν κάτι το οποίο έλειπε από την τηλεόραση.

Γιώργος, 28 ετών





Βλέπουμε φανατικά Survivor γιατί, για τη δική μας γενιά 25+ είναι κάτι εντελώς καινούργιο και πρωτόγνωρο. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα «σκληρό» reality, πιο αυθεντικό από τα υπόλοιπα talent shows. Οι άντρες δεν παραπονιούνται, γιατί απολαμβάνουν τα αγωνίσματα και τον ανταγωνισμό και οι γυναίκες τις ίντριγκες και τα ωραία κορμιά (όπως του Αγγελόπουλου). Είναι γεγονός πώς βαρεθήκαμε τα μουσικά talent shows και ήταν καιρός να δούμε κάτι διαφορετικό στην τηλεόραση.

Γεωργία, 27 ετών

 

Αν και το Survivor δεν είναι καινούριο, αλλά ένα concept το οποίο ειδικά στο εξωτερικό παίζει χρόνια, με το που ξεκίνησε κατάφερε να με καθηλώσει στην τηλεόραση, κάθε φορά που προβάλλεται. Οι λόγοι που θεωρώ πώς έχει τόση απήχηση και επιτυχία, έχει να κάνει σε πρώτο επίπεδο με το πόσο διαφέρει από τα υπόλοιπα shows που παίζουν κατά καιρούς. Επίσης η μοναδικότητα του κάθε επεισοδίου, αφού καθημερινά περιμένεις κάτι καινούργιο να δεις με αγωνία. Κάτι άλλο που έχει πετύχει το φετινό Survivor είναι να μαζεύει παρέες και φίλους για να το παρακολουθήσουν μαζί, να σχολιάσουν, να πανηγυρίσουν, να αγανακτήσουν, να διαφωνήσουν και διάφορα άλλα. Ενώ αποτελεί και καθημερινό topic σε συζητήσεις με φίλους για την απήχηση που είχε στα social media την επόμενη ημέρα, με τα διάφορα memes, trolls κοκ.

Έχω κι άλλα! Δυνατό χαρτί θεωρώ και την επιλογή των συμμετεχόντων, αφού μπορείς να ταυτιστείς μαζί τους, να τους μισήσεις ή να τους υποστηρίξεις. Όπως συμβαίνει με τον Σπαλιάρα, τον τρελό Κύπριο, τον Αγγελόπουλο, την Λάουρα και φυσικά τον Manager Rugby. Τέλος, θεωρώ πώς είναι μια παραγωγή πολύ υψηλού επιπέδου, τόσο ποιοτικά, όσο και στο θέαμα που προσφέρει στον κόσμο. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να επισημάνω, είναι πώς κάποιες φορές οι περιγραφές των αγώνων μπορεί να είναι λίγο κουραστικές.

Επαμεινώντας, 31 ετών

 



Το παρακολουθώ φανατικά. Δηλώνω ένοχη! Και να σκεφτείς ότι πριν το Survivor αν δεν είχα κάτι να κάνω κοιμόμουν από τις 20:00 και τώρα αν δεν πάει μεσάνυχτα δεν κλείνω μάτι. Στην αρχή για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ασχοληθεί, λίγο η καθημερινότητα, τα παιδιά, η οικογένεια δεν έβρισκα χρόνο. Αλλά όταν κατάλαβα πώς όλοι γύρω μου μιλάνε γι’ αυτό είπα να του δω μια φορά, μην με πούνε και εκτός εποχής.

Αυτό ήταν κόλλησα. Ο λόγος νομίζω είναι γιατί δεν μοιάζει με κάτι άλλο από αυτά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση. Είναι γρήγορο (στις εναλλαγές εικόνας), έχει καλή ποιότητα και θέαμα και θεωρώ πώς παρότι είναι συγκεκριμένες και ιδιαίτερες οι συνθήκες που ζουν οι παίχτες, πάνω - κάτω αντικατοπτρίζουν την καθημερινή ζούγκλα για επιβίωση που βιώνουμε όλοι καθημερινά. Ποιος θα φάει ποιον για τη θέση, πισώπλατες μαχαιριές και γενικότερα ένα συνεχής αγώνας για επιβίωση. Οκ είναι και λίγο αυτό το σκοτεινό ένστικτο ικανοποίησης να βλέπεις τους άλλους να μην περνούν καλά την ίδια ώρα που εσύ είσαι αραχτός στον καναπέ τρώγοντας πατατάκια και σοκολάτες.

Ιωάννα, 49 ετών

 



 

Δεν κολλάω συχνά στην τηλεόραση με θεάματα, δεν μου έχει συμβεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Μέχρι που ξεκίνησε το Survivor. Γιατί έχω κολλήσει; Γιατί συνδυάζει αγωνία, αθλήματα, real life situations και ανθρώπινες συμπεριφορές. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθώ πώς αντιδρά ο κάθε άνθρωπος όταν κληθεί να συμβιώσει με άγνωστα άτομα σε τέτοιες συνθήκες.

Είναι χαλαρό και ευχάριστο, χωρίς να με αναγκάζει να κουράζω το μυαλό μου για κάτι, ιδιαίτερα μετά από μια φορτωμένη ημέρα στη δουλειά. Επίσης θεωρώ έξυπνο το ότι έβαλαν άτομα γνωστά και προβεβλημένα από τα media, να εκτεθούν και να δούμε πώς είναι στην πραγματική τους (;) ζωή. Και στο τέλος της ημέρας σκοτώνω την ώρα μου!

Γιάννης, 29 ετών

 

Ένας από τους βασικούς λόγους που παρακολουθώ το Survivor, είναι γιατί έχουν δράση τα αγωνίσματα. Όταν για παράδειγμα υποστηρίζεις μια ομάδα (Μαχητές) και η φίλη σου ή οι φίλοι σου είναι με τους Διάσημους, μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται μετά το τέλος κάθε αγωνίσματος. Να μην αναφέρω πώς ήδη έχω χάσει δύο στοιχήματα εξ αιτίας των μαχητών, που τελικά μόνο μαχητές δεν είναι.

Ο άλλος λόγος τώρα που το βάζει στην κατηγορία «guilty pleasure» είναι γιατί δημιουργούνται ίντριγκες μεταξύ των συμμετεχόντων. Γουστάρω να τους θορώ να τσακώνονται, να βρίζονται, και να κάνουν ότι περνά που το χέρι τους, για να ξεπαστρέψουν όλους τους άλλους και να πάρουν το έπαθλο. Άσχετα πώς όλοι δήλωναν πώς πήγαν εκεί για την εμπειρία.

Μάριος, 38 ετών


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ