Η κυπριακή ομάδα FUTSAL στις Βρυξέλες τα πάει περίφημα

Μόλις δύο χρόνια μετά την ίδρυση της, το 2015 από τον Σύνδεσμο Αποδήμων Βελγίου, η κυπριακή ομάδα FUTSAL «Cyprus FC» κατάφερε να αναρριχηθεί πολύ γρήγορα από την Γ’ κατηγορία στην πρώτη κατακτώντας τελικά το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα HEBE League Winter Βελγίου.

 


Article featured image
Article featured image

«Το γεγονός ότι καταφέραμε με πενιχρά μέσα να πετύχουμε αυτό τον άθλο στην ουσία, δεν είναι μόνο σημαντικό σε προσωπικό επίπεδο και σε επίπεδο ομάδας, αλλά είναι αποτελεί και μια πολύ καλή προβολή της πατρίδας μας, αν λάβουμε υπόψη πώς δεν υπάρχει ούτε γραφείο τουρισμού στις Βρυξέλες», αναφέρει ο προπονητής της ομάδας Πανίκος  Αναστασίου.

Η ομάδα αποτελείται από τους Κύπριους Γιώργο Οικονομίδη, Χρίστο Βαλιάντη, Αλέξανδρο Αναστασίου και Πανίκο Αναστασίου, τους Ελλαδίτες Δημήτριο Φίλιππα και Στέφανο Κασάπη, τους Achraf Belhaj και Kinza Waheed από το Πακιστάν, τον Sebbarh Nadia από το Ισραήλ, τους Romain Vanhove και Thomas Le Glaunec από το Βέλγιο και τους Taoufik Mezghouti και Soufiane Koubai από την Μάλτα.

 



 

«Κάποια παιδιά τιμούν την Κύπρο και κρατούν ψηλά τη σημαία μας, στο κέντρο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες» τονίζει ο κος Αναστασίου.

Τη χρονιά 2015 - 2016  η ομάδα αγωνίστηκε στην Γ’ Κατηγορία με μεγάλη επιτυχία, αφού κατάφερε να τερματίσει 2η με 10 νίκες, 1 ισοπαλία, 2  ήττες εξασφαλίζοντας την άνοδό της στη 2η κατηγορία. Ξεκινώντας τη σεζόν 2016 – 2017, η ομάδα έκανε τη μεγάλη ανατροπή και κατάφερε να ανέβει στην Α' Κατηγορία.

 



Ένας στόχος που πραγματικά επιτεύχθηκε και γράφτηκε με χρυσά γράμματα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού κατάφερε να τερματίσει πρώτη με 10 νίκες, 3 ήττες, με πρώτη καλύτερη επίθεση, 76 γκολ και 3η καλύτερη άμυνα», τονίζει ο προπονητής της ομάδας.

 



 

«Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι όλοι ‘επαγγελματίες’, αφού πληρώνουν για να αγωνίζονται στην ομάδα και με αυτό τον τρόπο πληρώνονται οι διαιτητές και τα έξοδα του γηπέδου. Το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό και όλοι μαζί η διοίκηση,  οι αθλητές, οι Κύπριοι απόδημοι και οι οπαδοί αποτελούν τα δομικά στοιχεία την κυπριακής ομογένειας».

Όπως μας είπε ο προπονητής, φέτος οι στολές της ομάδας για τη νέα σεζόν στην Α' Κατηγορία, θα διαφημίζουν επαρχίες της Κύπρου αφού θα γράφουν χαρακτηριστικά «Cyprus holidays Limassol», «Cyprus holidays Paphos» κοκ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ