«Μάθαμε να ακούμε τα σχόλια του κόσμου, θετικά ή αρνητικά, αφού αυτά μας εξελίσσουν»

Ξεκίνησε ως μια ιδέα του κιθαρίστα Χρίστου Βρακά και του drummer Στέφανου Κοζάκη, πίσω στο 2012 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει πολύ περισσότερα απ’ όσα και οι ίδιοι ίσως να είχαν φανταστεί.

 


Article featured image
Article featured image

Πέντε χρόνια μετά και η κυπριακή μπάντα «OnTour», έχει πλέον χαράξει τη δική της πορεία στα μουσικά δρώμενα του τόπου, ενώ επιφυλάσσεται για τα καλύτερα που ακόμη δεν έχουν έρθει.

Με την ευκαιρία των γενεθλίων της μπάντας, και της εμφάνισης που θα κάνουν την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Down Town Live, για να τα γιορτάσουν, μίλησαν στη CITY για την πορεία τους μέχρι σήμερα, τις δυσκολίες, τις χαρές και όλα εκείνα που ετοιμάζουν (πολύ) σύντομα.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΠΑΝΤΑ «ON TOUR», ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ

 

Μετράτε ήδη 5 χρόνια μετά την πρώτη εκείνη φορά. Άλλαξε κάτι όλα αυτά τα χρόνια;

Θεωρούμε πώς αν άλλαξε κάτι, αυτό είναι η φιλία μας που έγινε πιο δυνατή, κάτι το οποίο θεωρούμε βασικό συστατικό για τη διατήρηση της μπάντας και την επιτυχία της. Κατά τα άλλα, προσπαθούμε να κρατάμε τον ίδιο χαρακτήρα και ύφος ως συγκρότημα και φυσικά να μην χάνουμε την όρεξη μας.

 



Στα 5 αυτά χρόνια που υπάρχουν οι OnTour έχουν καταφέρει να πετύχει σπουδαίες συνεργασίες με μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής σκηνής, όπως ο Πάνος Μουζουράκης, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Γιάννης Μιλιώκας, οι Μπλε, οι Locomondo, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Αντώνης Μιτζέλος, η Γεωργία Νταγάκη, ο Αλέξανδρος Μίχος (1550), η Ευριδίκη κ.α.

 

Ποιο θεωρείτε πώς είναι αυτό το στοιχείο που σας ξεχωρίζει;

Αυτό που πιστεύουμε ότι ξεχωρίζει στους «ΟnTour» είναι η αστείρευτη ενέργεια που έχουμε επί σκηνής. Οι ιδιαίτερες διασκευές γνωστών και όχι τόσο γνωστών κομματιών τα οποία όμως πάντα φροντίζουμε να φέρνουμε κοντά στο δικό μας ιδιαίτερο μουσικό ύφος. Κάτι που επίσης βοήθησε είναι η άμεση επαφή με το κοινό. Μάθαμε να ακούμε τα σχόλια του κόσμου, θετικά και αρνητικά, αφού αυτά μας εξελίσσουν στο τέλος της ημέρας, κάπως έτσι κερδίσαμε και την αγάπη τους.





Υπήρξαν στιγμές διαφωνίας, που σας οδήγησαν σε σκέψεις για διάλυση της μπάντας;

Σε μια ομάδα ατόμων και ειδικά όταν αυτοί είναι μουσικοί, που ο καθένας έχει το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα, είναι φυσικό να υπάρχουν αντίθετες απόψεις και γνώμες. Παρόλα αυτά τίποτα δεν ήταν τόσο σημαντικό για να μας οδηγήσει σε σκέψεις για να το διαλύσουμε.

Το γεγονός ότι εκτός από συνεργάτες, είμαστε και φίλοι βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του συγκροτήματος. Η μπάντα αυτή, είναι σαν την οικογένεια μας, που δοκιμάστηκε στο πέρασμα του χρόνου, αλλά ακόμη αντέχει και θα αντέχει.

 



Δικό σας άλμπουμ θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε;

Έχουμε ήδη μπει στο studio και ηχογραφούμε τα πρώτα μας προσωπικά κομμάτια, τα οποία παίζουμε στις εμφανίσεις μας και έχουμε αποσπάσει θετικά σχόλια γι’ αυτά. Επίσης έχουμε μπει στη διαδικασία δημιουργίας του πρώτου μας videoclip το οποίο θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

 

Πώς θα γιορτάσετε τα 5χρονα σας;

Μα φυσικά με μουσική. Αποφασίσαμε πώς ευκαιρία των 5 χρόνων ύπαρξης της μπάντας, να επιστρέψουμε απ’ εκεί που ξεκινήσαμε και να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουμε τα 5χρονα μας με γνωστούς, φίλους και φαν του συγκροτήματος.  Έτσι στις 24 Μαρτίου, όσοι γουστάρετε μπορείτε να έρθετε στο Down Town Live, για να περάσουμε μια ξεχωριστή νύχτα με ιδιαίτερες εκπλήξεις και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα πέντε χρόνια των «OnTour».

 

Τι να περιμένουμε για τα επόμενα 5 χρόνια; 

Ροκ, πολύ ροκ!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ