Γκάλοπ: Πώς βλέπουν οι Κύπριοι το σεξ μέσα στη σχέση, το φλερτ και τη δέσμευση

Πρόσφατα είχαμε ασχοληθεί με το φλερτ made in Cyprus, ρωτώντας 13 Κύπριες να μας πουν ποιος θα ήταν γι’ αυτές ο ιδανικός τρόπος να τις φλερτάρει ένας άγνωστος άντρας, αφού οι ίδιες συχνά-πυκνά παραπονιούνται ότι... οι Κύπριοι δεν ξέρουν να φλερτάρουν.

 


Article featured image
Article featured image

Τι γίνεται όμως όταν είσαι ήδη σε σχέση; Πώς είναι η ερωτική ζωή μέσα σε αυτές τις συνθήκες;



Το mobile date application «lalemou», αποφάσισε να κάνει ένα γκάλοπ, ρωτώντας τους Κύπριους χρήστες του, πόσο δεκτικοί είναι στο φλερτ όταν βρίσκονται σε σχέση, πότε παραδέχονται οι Κύπριοι άντρες ότι είναι πραγματικά σε σχέση, πότε χάνεται ο ρομαντισμός (αν υπήρξε ποτέ) και άλλα ενδιαφέροντα.

 

 

Ανοιχτές στο φλερτ οι γυναίκες που είναι σε σχέση... αλλά μέχρι εκεί!

Το 59% των γυναικών που είναι σήμερα σε σχέση δηλώνουν ότι είναι ακόμα ανοιχτές στο φλερτ, αλλά μέχρι εκεί (Πίνακας 1).





Αντίθετα, μόνο το 38% των αντρών που είναι σε σχέση είναι ακόμα ανοιχτό στο φλερτ... (Πίνακας 2). Που είναι η παγίδα; Ότι το 75% αυτών, «φλερτάρει και ό,τι προκύψει». Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες σε σχέση μπορεί μεν να φλερτάρουν, αλλά σταματάνε εκεί.



 

Στη θεωρία είμαστε καλοί...

68% των γυναικών που δεν είναι σήμερα σε σχέση, δηλώνει ότι όταν βρίσκονται σε σχέση δεν είναι ανοιχτές στο φλερτ (Πίνακας 3). Όταν, όμως, η ίδια ερώτηση γίνεται στις γυναίκες που είναι σήμερα σε σχέση, το ποσοστό αυτό πέφτει μόλις στο 37% (Πίνακας 4).

 

 

Σχέση = Σεξ

Ο ρομαντισμός αποτελεί παρελθόν και το φιλί ή το ραντεβού δεν είναι σε καμία περίπτωση η αρχή μίας σχέσης.  Η συντριπτική πλειοψηφία του 64% των ερωτηθέντων απαντάνε ότι η αρχή μίας σχέσης είναι το σεξ. Αυτό ισχύει τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες (Πίνακας 5).



 

Τζιλούν το αυκόν με τη μανιβέλλα για να παραδεχτούν ότι  είναι σε σχέση…

Ακόμα κι αν το σεξ θεωρείται η αρχή της σχέσης, δεν είναι αρκετό. Θέλει και χρόνο! Το 69% των αντρών και των γυναικών δηλώνει ότι πρέπει να περάσει πάνω από 1 μήνας από την ημέρα που έκαναν σεξ για να πούνε «Είμαι σε σχέση», ενώ το 11% δεν το λέει ποτέ (Πίνακας 6)

 

 

Συνειδητοποιημένες οι ηλικίες 35+

Η παραπάνω εικόνα αλλάζει σημαντικά τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες στις ηλικίες άνω των 35. Σε αυτή την περίπτωση και σε ποσοστό 56%, 10 ημέρες μετά το σεξ είναι αρκετές για να πούνε «Είμαι σε σχέση» (Πίνακας 7).



 

Η ταυτότητα της έρευνας:

Η έρευνα διεξήχθη από την εφαρμογή lalemou chat & γνωριμίες (www.lalemou.com), σε δείγμα χιλίων (1.000) ατόμων, αντρών και γυναικών από όλη την Κύπρο. Στις ηλικίες υπήρχε ισοκατανομή (50% άντρες / 50% γυναίκες). Το ερωτηματολόγιο διανεμήθηκε online και συμπληρώθηκε την περίοδο 10 Μαρτίου μέχρι 19 Μαρτίου, τόσο από χρήστες της εφαρμογής, όσο και από μη χρήστες. Όλοι οι ερωτώμενοι είναι κάτοικοι Κύπρου. Η συλλογή, η επεξεργασία και η ανάλυση των δεδομένων έγινε από ειδικά στατιστικά προγράμματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ