Ένα πολύ διαφορετικό bakery άνοιξε στη Λάρνακα

Έχεις δοκιμάσει ποτέ «Πατσαβουρόπιτα με 4 τυριά»;

 


Article featured image
Article featured image

Τάρτα με σοκολάτα belcolade και φρούτα του δάσους;

Δυσκολάκι, εκτός κι αν ανήκεις στους πολύ ψαγμένους της γεύσης, όπως ο Θωμάς Τουμάζου, ο excecutive pastry chef του Silo Bakery project, ενός νέου «not your typical bakery» στη Λάρνακα.

«Προσπαθούμε να φτιάχνουμε συνεχώς καινούριες γεύσεις στηριζόμενοι πολλές φορές σε παραδοσιακές συνταγές, από το απλό κυπριακό σουσαμένιο μέχρι τα εξειδικευμένης διατροφικής αξίας, καρβέλια με ντίνκελ, φαγόπυρο, chia seeds κ.α.» αναφέρει ο Θωμάς.

Θα διαπιστώσεις σύντομα πως δικαιολογημένα ονομάζεται πρότζεκτ, αφού προζύμι για το «Silo» δε σημαίνει απλώς άσπρο και μαύρο ψωμί, ούτε καν πολύσπορο και gluten free!

Αναγνωρίζοντας τα σημεία των καιρών έχει φτιάξει ένα δικό του concept, που θυμίζει κάτι από καλό, παριζιάνικο αρτοποιείο με πάνω από 30 είδη ψωμιών.

«Προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε το παραδοσιακό μοντέλο αρτοζαχαροπλαστείου, όχι από σνομπισμό αλλά γιατί ο επιχειρηματίας που μας έδωσε την εντολή σχεδιασμού είχε κάτι πολύ περισσότερο στο μυαλό του: ένα μοντέρνο, φιλόξενο πολυχώρο γεύσεων πάνω σε Ευρωπαϊκά στάνταρντ. Υιοθετήσαμε λοιπόν, νέες αισθητικές προδιαγραφές που θυμίζουν ακόμα και μπουτίκ» εξηγεί ο σχεδιαστής του Silo, Ανδρέας Στεφανή.

 



 

Εδώ, αλλάζεις συνήθεια. Δεν πας μόνο για ψωμί. Πας, αλλά το ευχαριστιέσαι, ανακαλύπτεις γεύσεις, μυρωδιές, βλέπεις πως υπάρχει κι άλλη οδός από την πεπατημένη.

Αν είσαι street foodie, ε τότε δεν θ' αντισταθείς στις τυρόπιτες, στα κις λορέν! Μπορεί πάλι να προτιμήσεις μια focaccia με μοτσαρέλα και πεπερόνι, σάντουιτς με σολωμό και σάλτσα από γιαούρτι, μια μετσοβίτικη σπανακοτυρόπιτα ή μια πίτσα με μετσορέλα και προσιούτο.

Αναλόγως διάθεσης και όρεξης, συνοδευμένα πάντα με ζεστό καπουτσίνο ή έναν μυρωδάτο φρέντο, ο φρεσκοαλεσμένος καφές άλλωστε πάει με όλα!

 



Φανερωμένης 151, Λάρνακα

Τηλέφωνο: 24 424274

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ