Το παλιό ΓΣΠ μετατρέπεται σε πάρκο και υπόγειο χώρο στάθμευσης

Αυτοί φαίνεται να είναι οι σχεδιασμοί του Δήμου Λευκωσίας, για την αξιοποίηση του παλιού σταδίου του ΓΣΠ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα σε σύσκεψη που είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας και το Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της εγκαταλελειμμένης έκτασης του παλαιού ΓΣΠ, εξετάστηκε πρόταση του Δήμου για παραχώρηση του παλιού ΓΣΠ στις δημοτικές αρχές και αξιοποίηση του προς όφελος των δημοτών.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης, ο Υπουργός και οι αρμόδιοι Λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών (Πολεοδομία, Κτηματολόγιο) συμφώνησαν να παραχωρηθεί ο χώρος του παλαιού ΓΣΠ στον Δήμο, με στόχο να κατασκευαστούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης και στο επίπεδο του δρόμου πάρκο, κάτι που είχαν ζητήσει επί Δημαρχίας Ελένης Μαύρου οι δημότες Λευκωσίας σε σχετικό δημοψήφισμα.

«Το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει περίπου σε 1,5 με 2 έτη, χρόνος που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και να προκηρυχθούν οι προσφορές», διευκρίνισε ο Δήμαρχος Λευκωσίας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε ο Σωκράτης Χάσικος, ο Δήμος έχει ήδη στα ταμεία του 6 εκατ. ευρώ και μπορεί να ξεκινήσει το έργο, ενώ πρέπει να εξεύρει ακόμη 3 εκατομμύρια, με το κράτος να πρέπει να καταβάλει τα υπόλοιπα 6,5 εκατ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ