Πρώτο Βραβείο (γλυπτικής) στην «Ειρήνη» της Πόπης Νικολάου και των μαθητών της

Το εντυπωσιακό νέο έργο που έφτιαξε η εικαστικός-καθηγήτρια Πόπη Νικολάου μαζί με τους μαθητές της από της Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου απέσπασε το Πρώτο Βραβείο (γλυπτικής) στον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που είχε ως θέμα «Γεφυρώνουμε Ηπείρους και πολιτισμούς».

 


Article featured image
Article featured image

Μένει τώρα να δούμε κατά πόσο το νέο γλυπτό της κυρίας Νικολάου θα έχει και στον διαγωνισμό «2017 Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize» την ίδια τύχη με πέρσι (όπου σάρωσε τα βραβεία με το έργο «Μετανάστες»), αφού οι δημιουργοί του έκαναν αίτηση για να συμμετάσχουν στον σημαντικό αυτό διαγωνισμό της περίφημης γκαλερί του Λονδίνου.

Το έργο αποτελείται από 17 συνολικά ανθρώπινες φιγούρες, ενηλίκων και παιδιών, φτιαγμένες σε φυσικό μέγεθος, οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν το περιστέρι της ειρήνης που με τα ανοικτά φτερά του γεφυρώνει ηπείρους και πολιτισμούς… Στην κατασκευή του γλυπτού συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν από τη δευτέρα Γυμνασίου μέχρι και τη δευτέρα Λυκείου.

«Το δικό μας περιστέρι είναι καμωμένο από ανθρώπινες φιγούρες και για να απλώσει τις φτερούγες του χρειάζεται τον καθένα από μας…» είχε δηλώσει πρόσφατα η Πόπη Νικολάου τονίζοντας ότι «χρειάζεται να δώσουμε τα χέρια, να σταθούμε πλάι-πλάι, μια δυνατή γροθιά κατά της παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής. Πώς αλλιώς θα μπορέσουμε να γεφυρώσουμε τους πολιτισμούς, εκτός από την ειρήνη… αφού στην ειρήνη ανασαίνει ο κόσμος όλος… στην ειρήνη ονειρεύεται, αγαπά και αγαπιέται… στην ειρήνη η γη ανθίζει κι ο κόσμος γίνεται όμορφος…».

 



Ευχόμαστε στην Πόπη Νικολάου και στους μαθητές της το περιστέρι τους να «πετάξει» όσο πιο μακριά γίνεται!

 



Η Πόπη Νικολάου εν ώρα δημιουργίας


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ