Δείγμα από τον επερχόμενο δίσκο «ZIVO» των Trio Tekke και του Dave De Rose

Το εξώφυλλο και τρία κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο που τιτλοφορείται «ZIVO», έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα το δημοφιλές σχήμα Τρίο Τεκκέ.

 


Article featured image
Article featured image

Το τρίο μετά από έξι ολόκληρα χρόνια επιστρέφει με καινούρια δισκογραφική δουλειά σηματοδοτώντας και τη συνεργασία του με τον γνωστό Αγγλο-Ιταλό ντράμερ Dave De Rose. Οι φίλοι του γκρουπ μπορούν να προ-αγοράσουν τον δίσκο, παίρνωντας και σαν δώρο τα τρία κομμάτια. Η επίσημη παγκόσμια κυκλοφορία του δίσκου έχει οριστεί στις 5 Ιουνίου από την Αγγλική εταιρεία διανομής Proper.

Το link για να πάρετε μια γεύση και να προαγοράσετε τον δίσκο ZIVO είναι ΕΔΩ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Με δύο διεθνώς επιτυχημένους δίσκους στο ενεργητικό του, το Τρίο Τεκκέ ανοίγει τα τελευταία χρόνια καινούριους δρόμους στον ήχο και την προσέγγιση του σύγχρονου ρεμπέτικου. Από τα πρώτα τους βήματα, όπου διασκεύαζαν κλασικά ρεμπέτικα κομμάτια στο δίσκο 'Tα Ρεγγέτικα’ (2009), μέχρι τις ηχητικές εξερευνήσεις του ‘Samas' (2011) - ένας δίσκος που τους κέρδισε την υποψηφιότητα για ‘Best Newcomer’ στα Songlines Music Awards του 2012  - το Τρίο Τεκκέ έχει υπάρξει ένα όχημα για τα μουσικά ταξίδια των πολύχρονων συνοδοιπόρων Αντώνη Αντωνίου, Λευτέρη Μουμτζή και Colin Somervell.

 



Το 2015 τους έφερε μαζί με τον ντράμερ Dave De Rose (Moloko, Rokia Traore, Mark Ronson, Mulatu Astatke), προσδιορίζοντας μια νέα κατεύθυνση και βάθος στον ήχο τους. Από τις εμφανίσεις τους στο φεστιβάλ Jazz a Vienne στη Γαλλία και στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος στην Κύπρο, γεννήθηκε η επιθυμία να γράψουν και να ηχογραφήσουν καινούριο υλικό, το οποίο αποτυπώνεται στην τελευταία κυκλοφορία, Zivo.

 

www.triotekke.com

triotekke@gmail.com

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ