Αυστηρά μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Στροβόλου για τις «λαμπρατζιές»

Μετά τον Δήμο Έγκωμης, και Δήμος Στροβόλου προχωρά σε αυστηρές προειδοποιήσεις σχετικά με το άναμμα φωτιάς στα όρια του Δήμου.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος υπενθυμίζει στους δημότες του ότι σύμφωνα με τον Νόμο 73(1)/2008, ο οποίος τροποποιεί τον Περί Δήμων Νόμο, απαγορεύεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο να καίει μέσα στα δημοτικά όρια οποιαδήποτε αντικείμενα ή υλικά.

Μάλιστα σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, ο νόμος επισύρει χρηματική ποινή €860 ή ακόμα και ποινή φυλάκισης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες ή και τις δύο ποινές, σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο βρεθεί ένοχο του αδικήματος αυτού.

Ο Δήμος παροτρύνει τους δημότες του όπως αποφεύγουν να καίουν οποιαδήποτε αντικείμενα εντός της περιοχής του και παράλληλα καλεί τους επαγγελματίες τους οποίους το είδος της δραστηριότητας τους προϋποθέτει τη χρήση ξυλείας, όπως κατασκευαστές καλουπιών, επιπλοποιούς κ.α., να προστατέψουν την περιουσία τους, αφού η εκτεθειμένη ξυλεία είναι εύκολη λεία για όσους ασχολούνται με το άναμμα της λαμπρατζιάς.

Παράλληλα ο Δήμος Στροβόλου παρακαλεί τους δημότες του όταν εντοπίζουν σημεία συλλογής ξυλείας και άλλων αντικειμένων για το άναμμα της λαπρατζιάς, ή προσπάθειες για αποκοπή δέντρων να επικοινωνούν άμεσα με τα τηλέφωνα 99643044 και 99569722 και ο Δήμος σε συνεργασία με την Αστυνομία θα επιλαμβάνονται των θεμάτων που προκύπτουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ