Η «Γιαγιά της Εισβολής» στους τοίχους του μεγαλύτερου Street Art Φεστιβάλ της Ευρώπης

Δεν είναι η πρώτη φορά που έργο του Κύπριου καλλιτέχνη Χρίστου Κακουλλή, διακρίνεται στο εξωτερικό κερδίζοντας βραβεία.

 


Article featured image
Article featured image

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ «ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ» ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ



Τον Σεπτέμβρη του 2016, ο καλλιτέχνης κατάφερε να μπει στο ρεκόρ Setter για τον μικρότερο πίνακα στον κόσμο, ενώ λίγο καιρό αργότερα ο πίνακας του που απεικονίζει μια γιαγιά από την εισβολή με τίτλο «1974», συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Stencil Art Awards, που πραγματοποιήθηκε στο Bristol της Αγγλίας. 

Πρόσφατα ο Χρίστος Κακουλλή, ενημερώθηκε πώς ο πίνακας έγινε αποδεκτός στο μεγαλύτερο Street Art Φεστιβάλ της Ευρώπης που θα διοργανωθεί στο Bristol στις 29,30 και 31 Ιουλίου 2017.

Το UPFEST Festival, δέχεται πάνω από 20,000 αιτήσεις παγκοσμίως ανάμεσα στους οποίους επιλέγονται μόνο οι 300 καλύτεροι καλλιτέχνες ανά το παγκόσμιο. Φέτος είναι πρώτη φορά που Κύπριος καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε αυτό το φεστιβάλ.

 



«Το μήνυμα του κυπριακού δράματος, αλλά και της ανάγκης για επανένωση της Κύπρου, ταξιδεύει πλέον εκτός συνόρων, αφού θα το ζωγραφίσω στους τοίχους του Bristol, όπου θα υπάρξει ενημέρωση περί του θέματος. Όταν μου ζητήθηκε να επιλέξω ένα από τα έργα μου, αναντίρρητα σκέφτηκα ότι θα ήταν μια όμορφη πρόκληση για τον τόπο μας να μοιραστούμε το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοούμενων, αφού είναι όλη μας η ιστορία σε μια ζωγραφιά, άλλωστε η τέχνη ανήκει σε όλο τον κόσμο, σου θυμίζει ότι έζησες και ότι ζεις.

Η τέχνη συγκινεί, ζωντανεύει τις αναμνήσεις και εγώ σαν νέος καλλιτέχνης θέλω μέσω της τέχνης μου να θυμίσω την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης ταυτότητας. Θέλω να δώσω χρώμα σε όλα αυτά που πέρασε και περνά τον νησί μας. Μας αξίζει άλλωστε και είμαι περήφανος που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι ο πρώτος καλλιτέχνης που θα λάβει μέρος. Η ομορφιά μέσα από την τέχνη είναι η παρηγοριά μας και αυτή θα σώσει  τον κόσμο».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ