Δωρεάν parking και μεταφορά με λεωφορείο στο κέντρο της Λεμεσού

Ένα πρόβλημα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια το Δήμο Λεμεσού, και το οποίο εντείνεται συνεχώς αφού όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει το κέντρο της πόλης για την έξοδο του.

 


Article featured image
Article featured image

Για την απάμβλυνση του κυκλοφοριακού στους πολυσύχναστους χώρους κυρίως γύρω από το παλιό λιμάνι, ο Δήμος της πόλης σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να εφαρμόσει σε πιλοτική μορφή για πρώτη φορά στην Κύπρο, το πρόγραμμα «Park and Ride», καθώς και τη χρήση χώρων στάθμευσης δημόσιων σχολείων.

Το «Park and Ride» θα προσφέρει, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 18:00 το απόγευμα δωρεάν μεταφορά με το λεωφορείο της διαδρομής 30, από δύο στάσεις λεωφορείων του παραλιακού δρόμου, προς το παλιό λιμάνι της πόλης.

Η πρώτη στάση λεωφορείου που θα εκτελεί την δωρεάν διαδρομή, θα βρίσκεται έναντι των κυβερνητικών κτιρίων (κτηματολόγιο), στη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ, ενώ η δεύτερη στάση λεωφορείου θα βρίσκεται απέναντι από τους χώρους στάθμευσης Εναερίου και Παφίλια.

Οι πολίτες, θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στους χώρους στάθμευσης που υπάρχουν διαθέσιμοι κοντά στις στάσεις λεωφορείων και κατά την επιβίβαση τους στα λεωφορεία της ΕΜΕΛ, θα τους δίδεται «δελτίο επιστροφής», το οποίο θα χρησιμοποιούν για την επιστροφή τους από την περιοχή του παλιού λιμανιού.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών, ανάλογα με τα αποτελέσματα της πιλοτικής αυτής εφαρμογής στη Λεμεσό, θα μελετηθεί η εφαρμογή του συστήματος αυτού και σε άλλες Επαρχίες.

Πέραν του συγκεκριμένου μέτρου, ο Δήμος Λεμεσού έχει συμφωνήσει με την Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, όπως παραχωρηθεί σε πιλοτική βάση, για χρήση από τους πολίτες, ο βόρειος χώρος στάθμευσης της Α' Αστικής Σχολής (πίσω από την Επαρχιακή Διοίκηση) από Παρασκευή μέχρι Κυριακή.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 14 Απριλίου, με το χώρο να είναι μεν φωτισμένος, αλλά χωρίς φύλαξη, ενώ οι πύλες θα ανοίγουν και θα κλείνουν αυτόματα, από η ώρα 17:00 της Παρασκευής, μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τα δυο αυτά πιλοτικά μέτρα θα αξιολογηθούν μετά από τρίμηνη λειτουργία τους.

 



*Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ