Τρεις Κύπριοι μεταφέρουν παπούτσια και ρουχισμό στο Νεπάλ

Την ώρα που στην Κύπρο προετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε με τις οικογένειες μας την Ανάσταση του Κυρίου, τρεις Κύπριοι βρίσκονται καθοδόν για το μακρινό Νεπάλ.

 


Article featured image
Article featured image

Για 15 μέρες θα ταξιδέψουν με εκτός δρόμου μοτοσικλέτες σε ορεινά κυρίως χωριά, προσφέροντας παπούτσια και ρουχισμό σε φτωχά παιδιά και ενδυμασίες σε βουδιστές μοναχούς.

Πρόκειται για τον 31χρονο Σωκράτη Ρωσσίδη, και τα αδέλφια Νικόλα και Κωνσταντίνο Νικολάου 29 και 25 ετών, οι οποίοι εδώ και τρεις σχεδόν μήνες προετοιμάζονταν για το μεγάλο ταξίδι.

Μέσα από αυτό το ταξίδι προσδοκούν να προβάλουν τις αξίες του εθελοντισμού και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να αντιληφθεί πως, τα μικρά καθημερινά προβλήματα είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις δοκιμασίες κάποιων άλλων συνανθρώπων μας.

Συγκεκριμένα θα μεταφέρουν 160 περίπου ζευγάρια παπούτσια, 320 φανέλες και 160 ενδυμασίες μοναχών, καλύπτοντας απόσταση πέραν των χιλίων χιλιομέτρων.

Όπως δηλώνει ο αρχηγός της ομάδας, Σωκράτης Ρωσσίδης: «σκοπός μας δεν είναι μόνο να παραδώσουμε παπούτσια και ρουχισμό, αλλά να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να δείξουμε πως, παρά να επισκεφθείς σαν τουρίστας μια χώρα, καλύτερα να εμπλακείς με τον εθελοντισμό και να ζήσεις από κοντά την κουλτούρα αλλά και τα προβλήματα της».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ