Τι φοβόσουνα μικρός και τι σήμερα (που μεγάλωσες);

«Όταν ήμουν μικρή φοβόμουνα τις μάσκες. Τώρα που μεγάλωσα, φοβάμαι τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τις μάσκες».

 


Article featured image
Article featured image

Η νέα παραγωγή της παιδικής σκηνής «Θέατρο Βεστιάριο», που αφορά στο κλασσικό αριστούργημα των αδελφών Γκρίμ και η οποία κάνει πρεμιέρα την Τρίτη του Πάσχα, έρχεται για να μας θέσει διάφορα διλήμματα.

Ποιος κυνηγάει ποιόν; Ο λύκος τα γουρουνάκια ή τα γουρουνάκια τον λύκο; Εδώ τα παιδιά ίσως γίνουν γουρουνάκια για να κυνηγήσουνε τον λύκο. Τον λύκο τον Λυλίκο... τον αστείο και αφελή λύκο. Τον καθόλου τρομακτικό και κακό λύκο που «παρεξηγημένα» όλα τα παιδιά τον τρέμουν.

Αυτό είναι λοιπόν. Όπως θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην παράσταση «Τα τρία γουρουνάκια και ο Λύκος ο Λιλλύκος», άδικα έχουμε παρεξηγήσει τον λύκο. Άδικα τον φοβόμασταν. Άδικα τον φοβόμαστε.

Σε σχέση με αυτή την παρεξήγηση και αφού το συγκεκριμένο θεατρικό για τα παιδιά κάνει πρεμιέρα, σκεφτήκαμε να ρωτήσουμε τους 5 πρωταγωνιστές της παράστασης να μας πουν τι φοβόντουσαν οι ίδιοι όταν ήταν παιδιά… και τι φοβούνται σήμερα.

 

 

Αφροδίτη Σπανού Λοΐζου

Μικρή φοβόμουνα πολλά πράγματα, τώρα που μεγάλωσα όμως σκέφτομαι… «μην φοβάσαι το δάσος όταν σε προσέχει ο Λύκος μάτια μου».

 

Γιάννης Σπανός

Όταν ήμουν μικρός φοβόμουνα το σκοτάδι. Μεγαλώνοντας, φοβάμαι του ανθρώπους που κρύβουν το φως της αλήθειας.

 

Ξάνθια Αργυρού

Όταν ήμουν μικρή φοβόμουνα τις μάσκες. Τώρα που μεγάλωσα φοβάμαι τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τις μάσκες.

 

Κώστας Κωνσταντίνου

Φοβόμουνα, τότε, να μη μεγαλώσω και τώρα που μεγάλωσα φοβάμαι στην ιδέα ότι θα μείνω για πάντα μεγάλος.

 

Μύρια Χώπλαρου

Φοβάμαι για το γεγονός ότι δεν θυμάμαι τι φοβόμουνα όταν ήμουνα μικρή. Όσο για σήμερα «μην φοβάσαι, στον φόβο σου ποντάρουν».

 

Διάβασε πατώντας ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες για την παράσταση «Τα τρία γουρουνάκια και ο Λύκος ο Λιλλύκος», αναφορικά με το που και πότε θα παίζει η νέα παραγωγή που ανεβάζει το «Θέατρο Βεστιάριο».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ