Έρχεται ζέστη και αφρικανική σκόνη στην Κύπρο

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο του kitasweather, αντικυκλώνας με κέντρο την περιοχή της Αγγλίας σε συνδυασμό με χαμηλά βαρομετρικά σε Βαλκάνια και ανατολική Ευρώπη, ευνοούν κατάβαση ψυχρών αέριων μαζών μέχρι και την κεντρική Μεσόγειο.

Τελείως διαφορετικό καιρικό σκηνικό θα επικρατεί στην ανατολική μεσόγειο τις επόμενες μέρες, αφού το βαρομετρικό είναι χαμηλό στα Βαλκάνια και θα συντηρεί νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας όπου θα φέρει θερμές αέριες μάζες από βόρειο Αφρική μαζί με σκόνη. Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 βαθμούς στα παράλια και στους 13 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστεί τοπική ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 στη χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα παρατηρούνται λίγες κυρίως ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται σε αρκετά πιο ψηλά επίπεδα για την εποχή. Στο εσωτερικό θα πλησιάσουμε ή θα φτάσουμε τους 30 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Αναμένεται σταδιακή πτώση θερμοκρασίας και ενίσχυση ανέμων με δυτική κατεύθυνση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ