Ο αυτοδίδαχτος ζωγράφος της Λάρνακας διοργανώνει την πρώτη του έκθεση

Μπορεί οι σπουδές του Μιχάλη Γεωργίου από τη Λάρνακα να μην έχουν καμία σχέση με την τέχνη, ωστόσο η αγάπη του γι’ αυτήν τον οδήγησε να ασχοληθεί εξολοκλήρου μαζί της.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για έναν αυτοδίδαχτό ζωγράφο, η πρώτη έκθεση του οποίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο (28 και 29 Απριλίου) στην Αποθήκη 79 στη Λάρνακα.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «μολ-ήβη». Μια λέξη που εγκλωβίζει μέσα της, τις δημιουργίες του Μιχάλη, οι οποίες συνδυάζουν το μολύβι ως μέσω επικοινωνίας άλλα και την ήβη, τη νεότητα και τη ζωντάνια.

Ο δημιουργός προσπαθεί μέσα από την μολυβένια αναπαράσταση και απεικόνιση τοπίων άλλα και προσώπων της Λάρνακας να συγκεράσει το ασυνήθιστο και το καινοτόμο του μαυρόασπρου σχεδίου να παριστά την ζωντάνια μια πόλης η οποία ζει και αναπνέει μέσα από τα χαρακτηριστικά καθημερινά πρόσωπα της. 

Με το χέρι του Μιχάλη ταξιδεύουμε σε οικεία σημεία και πρόσωπα της πόλης, τα οποία ταυτοποιούν τη ζωή μια ολοζώντανης Λάρνακας, πρόσωπα των οποίων η παρουσία στην πόλη είναι αδιαμφισβήτητη. Δεν πρόκειται περι έκθεση σε βάδισμα μια πεπατημένης πρακτικής, πρόκειται περί ταξιδιού σε μαυροάσπρο  χαρτί, σε σημεία, πρόσωπα γεμάτα από Λάρνακα.

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Γεωργίου

Γεννήθηκε στις 23 Γεννάρη το 1987. Η καταγωγή του προέρχεται από το Βαρώσι και τη Λύση. Τα τελευταία χρόνια μένει στη Λάρνακα. Κατέχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και  διαχείριση της  Μηχανικής. Η αγάπη και το ενδιαφέρον του για την Τέχνη και ειδικότερα για τη ζωγραφική ξεκίνησαν από πολύ μικρή ηλικία. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Τα αντιφατικά στοιχεία που μέσα του συγκρούονται, τα οποία δημιουργούν  εντάσεις, άγχος και προβληματισμούς, υπήρξαν το ερέθισμα στην εικαστική του έκφραση. Σήμερα εξακολουθεί να εμπνεται από τα καθημερινά του βιώματα, εικόνες σκέψεις και όνειρα και την κάθε γραμμή ομορφιάς που τα απαρτίζουν. Στη ζωγραφική του ασχολείται κυρίως με το σχέδιο και το σκίτσο με υλικό το μολύβι εστιάζωντας στις προσωπογραφίες. Ειναι ο εικαστικός δημιουργός της προσωπογραφίας του Πάνου Μουζουράκη για την περιοδεία του Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ