Το ανθρώπινο πρόσωπο της Μισέλ

Article featured image
Article featured image

«Είναι καιρός να φέρετε πίσω τα κορίτσια μας». Με αυτό το μήνυμα στο τουίτερ, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, πήρε μέρος στη διεθνή καμπάνια για την απελευθέρωση των 273 κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία έπεσαν θύματα απαγωγής από την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Η είδηση ότι τα κορίτσια απήχθησαν για να πουληθούν ως «νύφες» έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Ο ίδιος o Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και έχει ήδη αποστείλει ειδικούς πράκτορες στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των χαμένων κοριτσιών.

Οι οικογένειές τους στη Νιγηρία, από την άλλη μεριά, ξεκίνησαν καμπάνια στο facebook και στο twitter με το hashtag #bringbackourgirls το οποίο έγινε παγκόσμιο trend.

Η Μισέλ, μάλιστα, δεν έγραψε απλά το μήνυμα στο τουίτερ, αλλά και φωτογραφήθηκε μέσα στον Λευκό Οίκο κρατώντας ένα χαρτί που γράφει το hashtag της εκστρατείας: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας».

Η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Μόνο μέχρι το πρωί της Πέμπτης, το tweet της Πρώτης Κυρίας είχε 33.000 «retweets» (αναπαραγωγές).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ