«Nicosia Book Fest» για δεύτερη χρονιά

Για 3 ολόκληρες ημέρες, στο πάρκο Ακρόπολης, πρόκειται να συμβούν πολλά και ενδιαφέροντα.

 


Article featured image
Article featured image

Το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας ανοίγει τις πύλες του αυτό τον Μάιο στο Πάρκο Ακρόπολης, με δεκάδες θεματικά περίπτερα, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Η επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης τον περασμένο Ιούνιο, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την καθιέρωση του Φεστιβάλ ως ένα γεγονός – σταθμό για το κυπριακό φιλαναγνωστικό κοινό.

Στόχος του Nicosia Book Fest είναι να μεγαλώσει, τόσο σε μέγεθος, όσο και σε περιεχόμενο, μέσα από τα χρόνια και την εμπειρία, για να καταστεί ένα γεγονός ορόσημο για τα κυπριακά δεδομένα.

Οι διοργανωτές φέτος επιδιώκουν την επανάληψη της περσινής επιτυχίας και στην περαιτέρω αναβάθμιση του Φεστιβάλ με συγγραφείς από το εξωτερικό, μουσικό-θεατρικές παραστάσεις κ.α.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και άλλες οργανώσεις.

Θα λειτουργήσει επίσης χώρος πώλησης μεταχειρισμένου βιβλίου, χώρος βιβλιοπαρουσιάσεων, συζητήσεων και υπογραφών από συγγραφείς, γωνιά για παιδιά, χώρος βιβλίο-ανάγνωσης και πολλά άλλα.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 5-6-7 Μαΐου στο Πάρκο Ακρόπολης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στις 5 Μαΐου θα γίνει η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στις 18:00 και θα ακολουθήσει η μουσική-φιλολογική παράσταση «Το πρώτο δω βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει» αφιερωμένη στα 100 χρόνια από το θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη, σε μελοποιημένη ποίηση και καλλιτεχνική επιμέλεια από τον Λάρκο Λάρκου.

Στις 6 και 7 Μαΐου θα λειτουργήσουν τα περίπτερα καθώς επίσης και οι παρουσιάσεις βιβλίων στην Κεντρική και Παιδική σκηνή.

Στις 6 Μαΐου το Φεστιβάλ θα λειτουργήσει από τις 14:00 μέχρι και τις 22:00 ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου θα αρχίσει στις 10:00 και θα λήξει στις 22:00.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τους συγγραφείς που θα συμμετέχουν και όλες τις δραστηριότητες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν και φέτος το Ινστιτούτο Ερευνών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ο Δήμος Στροβόλου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο nicosiabookfestival@gmail.com ή στο τηλέφωνο 22432111.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ