Η Πρωτοψάλτη στην Κένυα τραγουδά για τα παιδιά, με τα παιδιά [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια και οι μουσικοί της επισκέφτηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα το «Ορφανοτροφείο Μακάριος» στο Νυέρι και έστησαν ένα μουσικό εργαστήρι και μια συναυλία για τα παιδιά, μαζί με τα παιδιά.

 


Article featured image
Article featured image

Η αφορμή γι’ αυτή την επίσκεψη δόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, στην Κύπρο, όταν η Άλκηστη Πρωτοψάλτη άκουσε για πρώτη φορά, στη συναυλία που έδινε στο νησί μας, τα Παιδιά του Ορφανοτροφείου να τραγουδάνε τη «Σωτηρία της Ψυχής». Η ίδια υποσχέθηκε από σκηνής ότι θα πάει εκεί και θα τους τραγουδήσει, τηρώντας τελικά την υπόσχεσή της.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο του «Φ», τις μέρες που βρέθηκε εκεί η Πρωτοψάλτη μοιράστηκε με τα παιδιά τα τραγούδια της, χόρεψε και έπαιξε μαζί τους σε μια μοναδική γιορτή αγάπης, ενώ είδε από κοντά το έργο του Ιδρύματος Σοφία για τα Παιδιά.

 

Δείτε πιο κάτω το βίντεο όπου η ίδια μαζί με τα παιδιά τραγουδάνε το τραγούδι «Ο Άγγελος μου» και διαβάστε επίσης το μήνυμά της στο facebook σε σχέση με αυτό το ωραίο εργαστήρι-συναυλία που έγινε τη Μεγάλη Τρίτη.

 

 

«Είναι Μεγάλη Τρίτη. Είμαστε στο Ορφανοτροφείο Μακάριος του Ιδρύματος Σοφία, στην Κένυα. Τα παιδιά είναι όλα στην αίθουσα φαγητού. Ησυχία, με συννεφιά και άπνοια. Όπως κατηφορίζω το δρομάκι ακούω στα ελληνικά «όπως τυλίγονταν τα χέρια στο σώμα - κι όπως έσπαγε σ’ αστέρια η βραδιά - σου είχα αγγίξει δειλά την καρδιά – σ’ αγαπάω…»

Τραγουδούσαν άγγελοι;

Αυτές οι παιδικές φωνές βγαίναν απ’ τους τοίχους και τα παράθυρα και σ’ αγκάλιαζαν. Μπήκα στην αίθουσα και δεν άντεξα... με φοβερή συγκίνηση και ανάμεικτα συναισθήματα άκουσα όλο το τραγούδι - δώρο από τις μικρές ψυχές... και όταν ξέρεις ΤΙ έχουν περάσει αυτά τα παιδιά, οι λέξεις «ο άγγελός μου, ο άνθρωπός μου, ο θάνατός μου, σε χτυπάνε σα σφυρί...

Η συναισθηματική φόρτιση έσπαγε τα πάντα, ήταν μοναδικής έντασης και κατάνυξης.

Έτσι απλά, το ξανατραγουδήσαμε όλοι μαζί . Ήταν οι καλύτερες φωνές σε μια στιγμή διαμάντι...

Καλή Ανάσταση!

 

Και εδώ το βίντεο με την υπόσχεση που είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι στην Κύπρο:

 

Μπορείς κι εσύ αν θες να βοηθήσεις το ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά», άμεσα κιόλας. Πάτησε ΕΔΩ για να μάθεις πώς.


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ