«Να μην ασφαλτοστρωθεί-φωταγωγηθεί ο δρόμος στο Lady’s Mile»

Προτείνοντας την προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού, το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος Terra Cypria καταγράφει τη διαφωνία του με την ασφαλτόστρωση και τη φωταγώγηση του παραλιακού δρόμου στο Lady’s Mile.

 


Article featured image
Article featured image

Την προηγούμενη βδομάδα, οι εστιάτορες της περιοχής έκαναν μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, ζητώντας ουσιαστικά την έναρξη έργων για αναβάθμιση των υπηρεσιών της παραλίας.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, λοιπόν, το Terra Cypria με ανακοίνωσή του μας υπενθυμίζει ότι το σύστημα Υγροτόπων Ακρωτηρίου αποτελεί τον πιο σημαντικό υγρότοπο του νησιού μας, αλλά κι έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Διάβασε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση:

«Η υφιστάμενη κατάσταση είναι ότι χρησιμοποιείται κυρίως από τους λουόμενους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες, που οι Αλυκές αποκτούν τεράστια οικολογική σημασία, λόγω του τεράστιου αριθμού αποδημητικών και τοπικών πουλιών που φιλοξενούν, η κίνηση είναι μειωμένη.

Επομένως, μια μελετημένη βελτίωση του δρόμου, στο πλαίσιο της αειφορίας και με περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση.

Σίγουρα όμως η ασφαλτόστρωσή του δεν μπορεί να θεωρηθεί περιβαλλοντικά φιλική αναβάθμιση.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φωταγωγηθεί όλος δρόμος, αφού  θα επηρεάσει αρνητικά τα πολύ σημαντικά είδη της περιοχής, όπως μεταναστευτικά πουλιά και τις θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες γεννούν όλο και λιγότερο στην παραλία του Lady’s Mile λόγω των ενοχλήσεων. Ο δρόμος θα πρέπει να διατηρήσει την κύρια παρούσα χρήση του που είναι η εξυπηρέτηση των λουόμενων».



Πηγή φωτογραφίας: the-real-cyprus.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ