Πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι στην Κύπρο

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα ανατολικά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, σύμφωνα με τον Έρικ Κίτα.

 


Article featured image
Article featured image

Την περιοχή θα επηρεάζει πολύ ισχυρό πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο θα εκτοπίσει τις θερμές αέριες μάζες και τη σκόνη.

Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και στα παράλια πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με ριπές 7 και 8 μποφόρ.

Τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα φθάνουν τα 7 μποφόρ, με ριπές μέχρι 8 και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 22 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 23 έως 24 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 8 στη χιονίστρα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων συστήνουμε όπως ασφαλιστούν αντικείμενα τα οποία σε περίπτωση που παρασυρθούν πιθανό να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ), ή που μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. από μπαλκόνια).

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι εξασθενούν.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ