10 προϊόντα από Κύπρο που θα θέλαμε να δούμε ως έπαθλο στο Survivor

Κάθε φορά που ο Σάκης είναι έτοιμος να ανακοινώσει το έπαθλο φαγητού και πέφτει η γνωστή καρτέλα με την επιγραφή «Ανακοίνωση Επάθλου - Διαφημιστικό Μήνυμα», η αγωνία των τηλεθεατών εκτοξεύεται στα ύψη σχεδόν παράλληλα με τους παλμούς των καταβεβλημένων από την πείνα παικτών.

 


Article featured image
Article featured image

Απ' τα μάτια μας έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες διάφορα έπαθλα, από κρέας μέχρι ποτό (μπίρες), γλυκά, ψωμιά, ζυμαρικά, σνακ και ό,τι άλλο τρώμε οι... μη survivors όλη μέρα και μάλιστα χωρίς να κουραζόμαστε. Την ώρα που εμείς χλαπακιάζουμε την πίτσα-ντιλίβερι και παρακολουθούμε σύσσωμους τους Survivors να κάνουν χαρές που θα φάνε γλυκάκι, το δαιμόνιό μας μυαλό το 'χει παράπονο: Πώς και δεν τους έχουν σερβίρει ακόμα ένα αμιγώς κυπριακό προϊόν; Καημό έχουμε να το δούμε να εμφανίζεται αργά και αποκαλυπτικά κάτω από το κάλυμμα-καμπάνα του Ταμανίδη.

Ο διακαής μας πόθος, μας οδήγησε στην αίθουσα συσκέψεων της πάντοτε alert διεπιστημονικής ομάδας της CITY. Καθώς ρουφούσαμε τα donshakes μας καταγράψαμε με κάθε σοβαρότητα* ποια προϊόντα από Κύπρο θα θέλαμε να ταξιδέψουν ως τον Άγιο Δομίνικο. Μία φιλική εξαγωγή ρε παιδί μου, για τους άμοιρους αυτούς συνανθρώπους μας που έχει βγάλει ρίζα η καρύδα στο στομάχι τους. 

Η λίστα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από ένα ευρύ φάσμα προϊόντων έτσι ώστε να καλύπτει κάθε ανάγκη των (πεινασμένων) παικτών, αφού ως γνωστόν… περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

 

 

Αφρόζα Λαϊκού

Τώρα που σμίγουν οι ομάδες, τώρα που κοντεύουμε ακόμα περισσότερο στο φινάλε, τώρα που ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και ενδεχομένως οι ίντριγκες θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο, με ή χωρίς κλίκες, η αφρόζα θα μπορούσε να είναι ένα καλό δώρο για όσους δυσκολεύονται να χωνέψουν κάποιους από τους υπόλοιπους. Είναι όμως και ένα ωραίο, δροσιστικό ρόφημα! Σε περίπτωση που η Λάουρα έρθει πρώτη σε οποιοδήποτε αγώνισμα, στέλνουμε και μία μπουκάλα τριαντάφυλλο-μπόνους για να γίνει ακόμα πιο σωστά η δουλειά! 

 

 

Τσαμαρέλλα Καυκαλιάς

Αφού μάθανε τα παιδιά εκεί να τρώνε το φαγητό τους αργά-αργά και να το απολαμβάνουν -γιατί δεν ξέρουν πότε θα ξαναφάνε- προτείνουμε να αποσταλούν στον Άγιο Δομίνικο ψάθινα καλάθια με την πασίγνωστη τσαμαρέλλα της βιοτεχνίας αλλαντικών του Αγρού. Μαζί με τα παρελκόμενά της, εικάζουμε πως θα ήταν ικανή να κάνει τον Μπο να τρέξει σαν Κεντέρης, οπότε για τον συγκεριμένο θα αποσταλούν δύο κομμάτια και μαζί μία μισόλιτρη ζιβανία να πηαίννει κάτω ο μεζές. 

 

 

Τρίγωνο Regis

Σκέψου ένα καλύτερο επαναλανσάρισμα του δημοφιλούς τρίγωνου του Regis και σε κερνάμε ένα ψυγείο ολόκληρο. Να κατεβούν τα διάσημα τριγωνάκια τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει για τα καλά στον Άγιο Δομίνικο και να μπραντάρουμε το κυπριακό παγωτό όπως του πρέπει!  

 

 

Λουκούμια Γεροσκήπου

Μία και μόνο μπουκιά είναι αρκετή για να σε στείλει στον παράδεισο κι οι Survivor γλυκατζήδες θα έκαναν σαν τρελοί μπροστά σ' ένα τέτοιο έπαθλο. Γιατί αυτοί μπορεί να γυροφέρνουν σε παραδεισένια τοπία αλλά εμείς, κάθε που μας πιάνει να ζαχαρώσουμε τον ουρανίσκο μας, τα έχουμε μπροστά μας. Σε συνδυασμό με ένα ποτηράκι κυπριακό καφέ, ποιος τους πιάνει. 

 

 

Οφτόν Πορφύριος

Το οφτόν-λουκούμι του Πορφύριου που ψήνεται συρτό πάνω σε φύλα τερατσιάς και σερβίρεται σε λαδόκολα με αγγούρι και ντομάτα, είναι ένα πλήρες γεύμα που μπορεί να κάνει ακόμα και τον Κοκκινάκη να αναθεωρήσει για την άποψη που σχημάτισε ότι και καλά είναι ο υπέρτατος σεφ. Η σκέψη είναι να το στείλουμε άψητο στον Άγιο Δομίνικο μαζί με ένα μάστρο που θα τους καθοδηγήσει πως να κτίσουν ένα φουρνί. Αν δεν είναι αυτό έπαθλο, τι είναι; 

 

 

Σουβλάκι Γραβέλλα τζαι Καπνιά

Το καλύτερο σουβλάκι της Κύπρου, σύμφωνα με τα Time Out Eating Awards 2016, θα σκορπούσε απίστευτο ενθουσιασμό στο νησί. Αρκεί φυσικά να υπάρχει όρος ότι μαζί με τα υλικά, εκεί θα βρεθεί και ο ψήστης της ταβέρνας, με ή χωρίς τη φουκού του, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα. Στους Αθηναίους ας το παρουσιάσουν ως "σουβλάκι που βγήκε από το καλαμάκι και μπήκε σε κυπριακή πίτα". 

 

 

Γαριδάκια Χαραλάμπους

Ένα από τα πλέον κλασσικά κυπριακά προϊόντα, το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή εδώ και 40 τόσα χρόνια, πουλώντας όπως μάθαμε κάθε χρόνο περίπου 5.000.000 φακελάκια, θα έκανε ευτυχισμένο αν μη τι άλλο τον Μάριο Πρίαμο καθώς σίγουρα θα του θύμιζε τα παιδικά του χρόνια. Να δοθεί σε όλους τους παίχτες από ένα σακουλάκι και να βάλουν διαγωνισμό ποιος να το φάει πρώτος. 

 

 

Γαλατάκι Χαραλαμπίδης-Κρίστης

Να ανοίξει ο Σάκης το καπάκι, να έχει γαλατάκι και να πεταχτεί ο άλλος Σάκης (ο οριτζινάλ) από το πουθενά να ερμηνεύει live το άσμα του που παίζει στην καμπάνια. Απλά πράγματα! 

 

 

Χαλούμι Πισσουρκώτικο

Ποιο δύσκολο είναι να πάει κανείς κολυμπώντας από τη Λεμεσό ως τον Άγιο Δομίνικο παρά να βρουν οι Άρχοντές μας τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στην τελική ευθεία της αναγνώρισης του χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ. Κι αφού θα πάμε που θα πάμε ως το νησί, ένα Πισσουρκώτικο είναι ότι πρέπει για τη νικήτρια ομάδα. Με φορτωτική θα μπορούσε να αποσταλεί και μία γραδέλα και μία φουκού και να δοθεί χρόνος σε όλους, εκτός απ' τον Κύπριο, να σκεφτούν τι μπορούν να κάνουν με αυτή την τριάδα.  

 

 

Παστέλι Ανώγυρας «Το Παραδοσιακό»

Φτιάχνεται στην Ανώγυρα και διανέμεται σε όλη την Κύπρο... Γιατί όχι και στο Survivor. Σκεφτείτε μόνο την αντίδραση του Τσανγκ ή του Σπαλιάρα μετά την πρώτη δαγκωματιά… Η κυπριακή και ελληνική τιβί θα καταγράψει priceless σκηνές.

 

 

* Όλα τα πιο πάνω προϊόντα επιλέχθηκαν από την ομάδα της CITY, χωρίς καμιά συνεννόηση με τις εταιρείες-βιοτεχνίες-επιχειρήσεις στις οποίες ανήκουν, ενώ σαφέστατα η λίστα θα μπορούσε να επεκτείνεται ακόμα περισσότερο αφού τα αγαπημένα μας made in Cyprus προϊόντα είναι πολύ περισσότερα από αυτά. Απλώς σε κάποια φάση έπρεπε να μπει μια τελεία. Παράλληλα, ζητάμε συγχώρεση και από τα άμεσα εμπλεκόμενα διαφημιστικά γραφεία που μπήκαμε στα χωράφια τους! Το άρθρο περισσότερο φτιάχτηκε ίσως από έναν διακαή πόθο που έχουμε ως απλοί τηλεθεατές να δούμε επιτέλους στο Survivor και ένα αμιγώς κυπριακό προϊόν! Για να δούμε ποιος πρώτος θα κάνει την έκπληξη! Φήμες, πάντως, κυκλοφορούν ήδη...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ