Ιστορίες από τις «Λήδρας και Ρηγαίνης» στο Σατιρικό

Article featured image
Article featured image

Το Σατιρικό Θέατρο φέτος γιορτάζει τα 30χρονά του. Γι’ αυτό το λόγο φέτος ανεβάζει κλασικά έργα του παγκόσμιου, ελληνικού και κυπριακού ρεπερτορίου. Ένα από αυτά είναι και το «Λήδρας και Ρηγαίνης» του Ανδρέα Κουκίδη σε σκηνοθεσία Πολύκαρπου Πολυκάρπου. Το έργο τοποθετείται σε ένα σκηνικό που οδηγεί σε κάποια κακόφημα μέρη, όπου εκεί πλέκονται ερωτικές ιστορίες, ζηλοτυπίες, ενθουσιασμοί, συγκρούσεις, σκοτωμοί και πικρές αλήθειες, με ήρωες ανθρώπους της νύκτας και του υποκόσμου...

Η ιστορία ξετυλίγεται σε ένα μπαρ της στη γωνία Λήδρας και Ρηγαίνης το 1974, λίγο πριν και λίγο μετά τα τραγικά γεγονότα εκείνης της χρονιάς. Από τη μια η φυσική ομορφιά, η ασυνείδητη σκληρότητα και από την άλλη, η αδιαφορία των ανθρώπων μπροστά στην επερχόμενη καταστροφή. Ο Ανδρέας Κουκίδης δεν κρύβει τα πραγματικά γεγονότα, αλλά τα αποκαλύπτει με τρόπο άμεσο, ρεαλιστικό, τόσο απλό, μα και τόσο δύσκολο.

Ένα τοπίο μιας άλλης εποχής, το οποίο ο Κουκίδης έχει σχεδιάσει με ευαισθησία αλλά και ρεαλισμό. Το έργο έχει μέσα του μια πολύ βαθιά, ουσιαστική ανθρωπιά, πολύ γνήσια και σοβαρή ποίηση. Είναι ένα έργο που δίνει πολύ χιούμορ, άφθονο γέλιο και ένα πολιτικό μήνυμα σαφές, όχι κραυγαλέο και όχι πολιτικάντικο... Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί Πόπη Αβραάμ, Χάρης Πισίας, Έλενα Χριστοφή, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου, Ιωάννης  Χαραλάμπους, Ηλίας Ανδρέου.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 17 Μαΐου στην Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, στην Αγλαντζιά, στις 20.30. Τακτικές παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.30.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ