Νεότερη ενημέρωση για την υπόθεση απαγωγής της 4χρονης

Η Αστυνομία Κύπρου εξέδωσε νεότερη ενημέρωση για την απαγωγή της μικρής Marie Eleni.

 


Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση:

 

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε από το πρωί η Αστυνομία Κύπρου, μετά από καταγγελία για απαγωγή παιδιού έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, γύρω στις 8.40π.μ., 48χρονη μετέβη με την 4χρονη κόρη της, στο εν λόγω νηπιαγωγείο, όπου φοιτά η μικρή. Μόλις οι δύο αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητό τους, για να εισέλθουν στο νηπιαγωγείο, δέχθηκαν επίθεση από δύο άγνωστους, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας βία, άρπαξαν το κοριτσάκι από τη μητέρα του.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν, μαζί με το κοριτσάκι σε αυτοκίνητο, που τους ανέμενε σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το αυτοκίνητο είναι μάρκας Range Rover, πιθανόν παλαιού τύπου, μαύρου χρώματος, με φιμέ τζάμια. Στην θέση του οδηγού, ανέμενε τρίτο, άγνωστο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία, για τους δύο δράστες, ο πρώτος περιγράφεται ως ύψους 1.80μ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης και ο δεύτερος ως ύψους επίσης 1.80μ. περίπου κανονικής σωματικής διάπλασης. Και οι δύο κατά τον χρόνο της απαγωγής, φορούσαν ρούχα και καπέλο χρώματος μαύρου και είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με μαντήλια.

Από τη στιγμή της καταγγελίας, η Αστυνομία τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση για εντοπισμό της 4χρονης και των δραστών. Στην γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε, συμμετέχουν τόσο επίγειες δυνάμεις, όσο και το ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ έχει γίνει και μερική ανάκληση προσωπικού. Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνονται είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου και εξόδου από την Δημοκρατία και τα οδοφράγματα. Για το συντονισμό της όλης επιχείρησης, έχει λειτουργήσει και το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα εναντίον 49χρονου, ο οποίος καταζητείται.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ