Απαγωγή Τ/κ κοριτσιού στα Κατεχόμενα

Απαγωγή κοριτσιού, αυτή τη φορά Τουρκοκύπριας, από τον μπαμπά και την γιαγιά της, κατήγγειλε Τ/κ μητέρα στην «αστυνομία».

 


Article featured image
Article featured image

Το θέμα έφερε στο φως ο δημοσιογράφος Οσμάν Καλφάογλου σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα της Κίπρις και επιβεβαιώθηκε από την «αστυνομία».

Ο πατέρας Οζντάλ Οζρουγιαλίκ και η γιαγιά, Περιχάν Οζρουγιαλίκ φέρονται να πήραν προχθές, 26 Απριλίου την μικρή Νουρ Περιχάν, 3.5 ετών και πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές αλλά δεν επέστρεψαν το παιδί στη μητέρα, Σεβγκιούλ Οζρουγιαλίκ η οποία και προέβη σε παράπονο στην «αστυνομία» χθες, 27 του μηνός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της «αστυνομίας», αμέσως μετά το παράπονο της μητέρας άρχισε ευρεία «αστυνομική» έρευνα και διαπιστώθηκε ότι ο μπαμπάς και η γιαγιά Οζρουγιαλίκ είχαν πάρει με νόμιμο τρόπο την μικρή στις ελεύθερες περιοχές στις 26 Απριλίου και την ίδια μέρα να αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας για την Αγγλία.

Η Κίπρις γράφει ότι αναχώρησαν με πτήση που έφευγε στις 6 το απόγευμα και αναφέρει τον Οζντάλ Οζρουγιαλίκ ως παππού και όχι ως πατέρα του μικρού κοριτσιού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για το περιστατικό ενημερώθηκαν μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για το Εγκλημα και την Εγκληματικότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες στην ε/κ πλευρά και λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Ωστόσο, προσθέτει, λόγω του ότι η απαραίτητη για την λήψη πιο ευρέων μέτρων από την Αστυνομία της Δημοκρατίας, ειδοποίηση από την τ/κ πλευρά, και δει η “δικαστική εντολή”, λήφθηκε χθες 27 Απριλίου, δεν μπόρεσαν να ληφθούν μέτρα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έγκαιρα.

Σύμφωνα πάντα με την Κίπρις, η μικρή Νουρ πέρασε από το οδόφραγμα στα Στροβίλια στις 26 Απριλίου, την ίδια μέρα που ταξίδεψε στην Αγγλία.


πηγη: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ