Η νεολαία της Λεμεσού κάνει στροφή στα καφενεία

Όταν τα παραδοσιακά καφενεία αναγεννιόνται, είτε με χώρους που αναπαλαιώνονται διατηρώντας την παλιά αισθητική είτε και με χώρους που δημιουργούνται από το μηδέν, ποντάροντας όμως στο ρετρό και στην ατμόσφαιρα άλλων εποχών, ίσως δύσκολων αλλά σίγουρα πιο ξέγνοιαστων και ανέμελων.

 


Article featured image
Article featured image

Κάποτε, τα καφενεία στην Κύπρο αποτελούσαν καθαρά αντρική υπόθεση. Σύχναζαν εκεί καθημερινά οι άντρες για να ξαποστάσουν από τη δουλειά, για να πιούν ένα καφέ και για να παίξουν το χαρτί ή το τάβλι τους. Δεν υπήρχε περίπτωση να συναντήσεις εκεί ούτε γυναικόπαιδα αλλά ούτε και νεολαία.

Ωστόσο, το status με τα καφενεία σήμερα άλλαξε εντελώς.

Πλέον, τα new age καφενεία που υπάρχουν στις πόλεις του νησιού αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο ψυχαγωγίας.

Η νεολαία του νησιού και δη της Λεμεσού κάνει στροφή στην παράδοση και πλέον επιλέγει για την έξοδό της κλασικά κυπριακά καφενεία, αρκετά από τα οποία θα τα βρεις στο παλιό κομμάτι της πόλης.



H CITY θυμάται μερικά από όσα επισκέφτηκε το τελευταίο διάστημα και τα μαζεύει παρακάτω σε ένα μικρό πλην όμως χρηστικό άρθρο:



 

Angel's Cup

Αν ψάχνεις έναν χαλαρό χώρο που να σου προσφέρει ηρεμία και ξεκούραση, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το καφενείο «Angel's Cup» στη Λεμεσό.

Είναι μικρό, ζεστό και κατάλληλο για ηρεμία.

Χαλάρωσε, πιες την λεμονάδα σου και δοκίμασε ένα από τα υπέροχα γλυκά ή αλμυρά του μαγαζιού, τα οποία κάθε μέρα είναι διαφορετικά.

Το καφενείο στεγάζεται σ’ ένα παλιό διατηρητέο κτήριο στην παλιά πόλη της Λεμεσού, διακοσμημένο με πέτρα και ξύλο.

Τηλέφωνο: 25 222987

Κανάρη 20, παλιά Λεμεσός

 

 

Καφενείο Φανός Θυέλλης

Σε μια στοά μεταξύ Kάστρου και Μαρίνας Λεμεσού, θα συναντήσεις το όμορφο καφενείο «Φανός Θυέλλης». Κάνε μια στάση εκεί και πιες τον καφέ σου ή ένα από τα υπόλοιπα κυπριακά ροφήματα που θα βρεις στο μενού.

Για τους πεινασμένους, υπάρχουν σάντουιτς και διάφορα άλλα κυπριακά καλούδια όπως χοιρομέρι, σουσούκος, γλυκά του κουταλιού και λουκούμια της Γεροσκήπου. 

Στο καφενείο θα βρεις επίσης flipper, πολυμηχάνημα με βιντεοπαιχνίδια, χαρτιά και τάβλι για να περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου.

Ένα μπουζούκι και μια κιθάρα, βρίσκονται σε μια γωνιά του μαγαζιού. Αν περάσεις από εκεί και ξέρεις να παίζεις ένα από τα όργανα, οι ιδιοκτήτες του θα χαρούν πολύ να διασκεδάσεις μουσικά τους θαμώνες τους.

Τηλέφωνο: 99 784112

Οδός Ελευθερίας, παλιά Λεμεσός 

 

 

Καφενείο 1953

Το «Καφενείο 1953», λειτουργεί από το 1953 στην παλιά Λεμεσό ως ένα απόλυτα κυπριακό παραδοσιακό καφενείο. Το μαγαζάκι ανακαινίστηκε το 2012 από τους καινούργιους του ιδιοκτήτες, οι οποίοι αποφάσισαν να κρατήσουν την ονομασία του καφενείου ως έχει.

Εκεί θα βρεις καφέδες, φρέσκους χυμούς, τσάγια με βότανα, μπίρες και παραδοσιακά γλυκά όπως μαχαλεπί και ρυζόγαλο.

Τηλέφωνο: 99626338

Σαριπόλου 82

 

 

Καφενείο Αβόζο

Το «Καφενείο Αβόζο» ένα από τα πιο ιστορικά καφενεία της Λεμεσού, επαναλειτούργησε εδώ και 2 χρόνια με νέους ιδιοκτήτες, διατηρώντας όμως την ίδια παραδοσιακή γραμμή.

Εκεί θα βρεις όλα όσα προσφέρει ένα παραδοσιακό καφενείο, όπως καφέ κυπριακό, λεμονάδες, σουμάδα και σάντουιτς.

Το βράδι μπορείς να παραγγείλεις μπίρα, κουμανταρία, ζιβανία ή ούζο.

Οι λάτρεις του γλυκού μπορούν να δοκιμάσουν ένα από τα σπιτικά γλυκά του καφενείου, τα οποία εναλλάσσονται κάθε βδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το καφενείο θα βρεις ΕΔΩ.

Οδός Ελευθερίας 108, παλιά Λεμεσός 

 

 

Καφενείο ο Πλάτανος



Φωτογραφία: old.lemesos-blog.com

Η κυρία Κατερίνα από τη Λεμεσό αποφάσισε να συνεχίσει την επιχείρηση του παππού και της γιαγιάς της και να της δώσει έναν πιο νεανικό αέρα. Πρόκειται για το «Καφενείο ο Πλάτανος» το οποίο βρίσκεται στην παλιά Λεμεσό από το 1976, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ανακαινιστεί.

Σερβίρει μόνο κυπριακά ποτά και εδέσματα, όπως κυπριακό καφέ, νέσκαφε, λεμονάδες, γλυκά του κουταλιού, λουκουμάδες, κούπες και πίτες με μέλι.

Το καφενείο διοργανώνει κατά καιρούς διάφορες ζωντανές βραδιές με μπουζούκι.

Τηλέφωνο: 99989798

Αγκύρας 45, παλιά Λεμεσός

 

 

Καφενείο Χουζούρι

Υπό τους ήχους έντεχνης - ροκ μουσικής, μπορείς να παίξεις το χαρτί και το τάβλι σου στο μοντέρνο «Καφενείο Χουζούρι». Λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια στην παλιά Λεμεσό και εκεί συχνάζει κυρίως η νεολαία της πόλης. 

Το μαγαζάκι σερβίρει μπίρες, κρασιά, ούζο, ζιβανία, λεμονάδες, μανταρινάδες, καφέ και φραπέ.

Το ποτό σου μπορείς να το συνοδεύσεις με ένα από τα platter του μαγαζιού, με κυπριακά αλλαντικά.   

Τηλέφωνο: 99451996

Ζικ-Ζακ 5, παλιά Λεμεσός

 

 

Μάλλον Γλυκύς

Σ’ ένα παλιό κτήριο της δεκαετίας του 1950, λειτουργεί εδώ και περίπου 4 χρόνια το καφενείο «Μάλλον Γλυκύς», το οποίο σερβίρει μόνο παραδοσιακά κυπριακά και ελληνικά ροφήματα.

Μεταξύ άλλων θα βρεις το παραδοσιακό ελληνικό ρόφημα σαλέπι, κυπριακή σουμάδα, τσάι πολίτικο, ούζο και ρετσίνα.

Αν πεινάσεις δοκίμασε την πιατέλα με τα κυπριακά προϊόντα, όπως λούντζα, χαλούμι, χοιρομέρι και καπνιστό μπέικον.

Το μαγαζί σού δίνει τη δυνατότητα να παίξεις σκάκι, τάβλι ή χαρτιά.

Τηλέφωνο: 25355325

Πλατεία Σαριπόλου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ