Δεν ψαρώνουμε

Κατά καιρούς, στη CITY έχουμε καταπιαστεί με πολλά θέματα-ταμπού για την κοινωνία μας. Έχουμε δημιουργήσει άρθρα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν συζητηθεί και ενίοτε έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Έχουμε βρεθεί σε βάπτισμα Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Κύπρο, έχουμε πάει σε τελετή «Δωδεκαθεϊστών» στα Λύμπια, έχουμε γράψει για τη Μασονία, για τη Βουντού, είδαμε τι και ποιος βρίσκεται πίσω από τις ταμπέλες της Αποστολικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού σε Λεμεσό και Λευκωσία, πήγαμε σε καφετζούδες και χαρτορίχτρες, έχουμε μπει σε χώρους που τους σκεπάζει πέπλο μυστηρίου, έχουμε μιλήσει με άντρες που κάνουν «γυναικεία» επαγγέλματα και γυναίκες που κάνουν «αντρικά», έχουμε λύσει απορίες δικές μας αλλά και των αναγνωστών.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν νοιώθουμε ότι κάνουμε κάτι σπουδαίο για την ανθρωπότητα -δεν είμαστε δα και πυρηνικοί φυσικοί ή επιστήμονες στη NASA-, πλην όμως ενθουσιαζόμαστε πολύ κάθε φορά που κάποιο από τα «περίεργα» άρθρα μας, τα οποία κατά 90% έχουν κυπριακή κατεύθυνση, έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο.

Ο λόγος που καταπιανόμαστε με τέτοιου ύφους θεματολογία είναι απλός, για εμάς τουλάχιστον. Για να κατανοήσεις κάτι, για να το καταλάβεις και ενδεχομένως να το αποδεχτείς, απαραίτητο είναι να το απομυθοποιήσεις, να το δεις από απόσταση… Και ειδικά όταν αυτό είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τις πεποιθήσεις, τα «πιστεύω» ή τα «θέλω» σου.

Διευκρινίζουμε, πάντως, πως δεν υιοθετούμε κατ’ ανάγκη όλες τις απόψεις, τις συνήθειες και τις συμπεριφορές που παρουσιάζονται στα διάφορα άρθρα μας, πλην όμως τις πλείστες τις σεβόμαστε -υπάρχουν πάντα και ορισμένες εξαιρέσεις.

Όπως και να ‘χει, πάντως, στη CITY δεν ψαρώνουμε.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ