Τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Κυριακή και από βδομάδας σκόνη

Σε τροπικό εξελίσσεται το κλίμα της Κύπρου όπως όλα δείχνουν, με την ηλιοφάνεια να διαδέχεται τη βροχή και τις ψηλές θερμοκρασίες να εναλλάσσονται με χαμηλές αέριες μάζες και όλα την ίδια μέρα.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή η εβδομάδα πάντως ένα τέτοιο σκηνικό ακολουθεί, αφού εκεί που νομίζαμε πως ήρθε το καλοκαίρι και βάλαμε στη ναφθαλίνη τα χειμερινά, ο καιρός αποφασίζει να αλλάξει και την περιοχή μας επηρεάζει ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες.

Σήμερα μετά τη διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και της χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται στα ορεινά και πιθανόν στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα.

Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα παράλια και 14 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες θα εμφανιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 6 στην Χιονίστρα.

Παρόμοιος καιρός με σήμερα συνεχίζει μέχρι και την Κυριακή . Μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις απογευματινές ώρες στα ορεινά και στο εσωτερικό αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται νέα εισβολή θερμών αέριων μαζών και σκόνης από Αφρική.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ