Ανακοινώθηκαν τα ονόματα για το 30ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ

30 φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος το Μουσικό Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, το οποίο πλέον αποτελεί σταθερή αξία στα καλοκαίρια μας.

 


Article featured image
Article featured image

Στις 5, 6 και 7 Ιουλίου, στην τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία, θα κτυπά η καρδιά της νέας γενιάς. Στο πολιτιστικό μέρος του 30ου ΠΦΝΦ, θα υπάρχει ζωντανό και πλούσιο πρόγραμμα σε τέσσερις σκηνές με πλειάδα σχημάτων και καλλιτεχνών.

 

Στην Κεντρική Σκηνή, το πρόγραμμα θα ξεκινά με κυπριακά σχήματα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις μεγάλες συναυλίες.

 

5 Ιουλίου: Η βραδιά ξεκινά με τους πολλά υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες Γιάννη Μαργάρη και Κασσιανή Λειψάκη. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια μοναδική συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα με τις επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε.

6 Ιουλίου: Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Ζουγανέλης με φορτίο στις αποσκευές τους το ερμηνευτικό τους ταλέντο, στήνουν μαζί μια απολαυστική συναυλιακή εμπειρία.

7 Ιουλίου: Η αυλαία θα πέσει με ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο αφιέρωμα στα 80 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Λοΐζου. Μαζί στη σκηνή οι Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και με τη συμμετοχή της Ασπασίας Στρατηγού.

 

• Στη Λαϊκή Σκηνή, που θα παρελάσουν μια σειρά από λαϊκά χορευτικά και μουσικά σχήματα, ενισχύοντας τον πολιτισμό μας.

• Στην Μπουάτ που και φέτος θα αξιοποιηθούν νεανικά σχήματα, δίνοντας την ευκαιρία για ανάδειξη και βήμα έκφρασης σε ερασιτεχνικά μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες.

• Στον Παιδότοπο, όπου θα υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και διάφορα παιδικά σχήματα.

 



 

Κάθε μέρα, ο χώρος του Φεστιβάλ θα γίνεται χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ζύμωσης, μέσω των συζητήσεων, αλλά και των θεματικών κέντρων.

Η μικρή Πολιτεία θα αποτελείται από:

- τη Διεθνούπολη με τη συμμετοχή δεκάδων Οργανώσεων του εξωτερικού

- το Φοιτητικό και Μαθητικό Στέκι

- το Στέκι Νέων Εργαζομένων

- το περίπτερο της Εφημερίδας «ΝΕΟΛΑΙΑ»

- το Δικοινοτικό Στέκι με τη συμμετοχή Τ/Κ Οργανώσεων Νεολαίας

- τη Γωνιά Εικαστικών και άλλων Τεχνών

- την Αθλητική Γωνιά

- τα περίπτερα φιλοξενίας εθελοντικών οργανώσεων

- τη Γωνιά Λαϊκής Παράδοσης

- την Έκθεση Βιβλίου

- το Παζαράκι

Προπώληση Εισιτηρίων: 20 ευρώ/3 βραδιές, 15 ευρώ για μια βραδιά

Από τα ταμεία εισόδου το εισιτήριο και για τις 3 βραδιές θα πωλείται στην τιμή των 25 ευρώ.

*Πληροφορίες για τα σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν αργότερα.



Η αυλαία του 30ου Φεστιβάλ θα ανοίξει με τις πολύμορφες Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που αρχίζουν στα τέλη του Μάη σε όλη την Κύπρο. Οι οργανώσεις της ΕΔΟΝ έχουν μπει στο ρυθμό του Φεστιβάλ, ετοιμάζουν το πλούσιο πρόγραμμα από τοπικά νεανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Το 30ο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κάτω από το σύνθημα «Με το βλέμμα στο μέλλον, αλλάζουμε το παρόν». Με το βλέμμα στο μέλλον για την κοινωνία της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης, ενώ θα είναι επίσης αφιερωμένο στα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ