Κύπριοι μαθητές ετοιμάζονται να «τρέξουν» μια Formula1

Σίγουρα κάτι τέτοιο θα ήταν όνειρο ζωής και για τους 6 μαθητές που αποτελούν την ομάδα «Pegasus», όνειρο που ενδεχομένως και να πραγματοποιήσουν σε λίγα χρόνια. Προς το παρόν όμως, ο Λούης Φειδία, ο Άγγελος Νικολόπουλος, ο Φοίβος Σαμουήλ, η Τόνια Κωνσταντίνου, η Έρικα Χριστοφή και η Μαριάννα Τάκη, ευελπιστούν να κερδίσουν στους Εθνικούς αγώνες του F1 Schools.

 


Article featured image
Article featured image

Σκοπός τους, η πρόκριση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο στη Μαλαισία και θα τους δώσει την ευκαιρία εκτός από τις γνωριμίες με προσωπικότητες διεθνούς κύρους που θα κάνουν, να παρακολουθήσουν συναυλίες καλλιτεχνών παγκόσμιας εμβέλειας και φυσικά να δούνε από κοντά έναν πραγματικό αγώνα Formula1.

Η ομάδα μαθητών Pegasus, είναι μια από τις 6 ομάδες που θα διαγωνιστούν στους Eθνικoύς αγώνες «F1 In Schools», οι οποίο θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 13 – 14 Μαΐου στην Αγγλική Σχολή.

Μέσα από τον διαγωνισμό, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις στους τομείς της τεχνολογίας, της μηχανολογίας, των επιστήμων, και των μαθηματικών, μέσω του σχεδιασμού και της κατασκευής ενός μικρού μοντέλου αυτοκινήτου. 

Facebook: www.facebook.com/pegasusteam.f1

Instagram: @pegasusteam.f1.

«Λόγω μεγέθους, το αυτοκίνητο δεν έχει μηχανή, αλλά κινείται με την ώθηση που παράγει ένα φιαλίδιο με συμπιεσμένο διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο απελευθερώνεται στην εκκίνηση. Η πρόκληση του διαγωνισμού είναι να καταφέρουμε με ευρηματικότητα να μεγιστοποιήσουμε την ενέργεια που προσφέρει το φιαλίδιο, ώστε να κάνουμε τον καλύτερο δυνατό χρόνο» αναφέρει στη CITY μια εκ των κοριτσιών της ομάδας.

Εντούτοις, συμπληρώνει, ο διαγωνισμός βασίζεται και στους τομείς του marketing και της επιχειρηματικότητας, έτσι, εκτός από το αυτοκίνητο, οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν ιστοσελίδα και ένα εκθεσιακό περίπτερο, για προώθηση της ομάδας. Ενώ οι μαθητές, αν κριθεί αναγκαίο, μπορούν να ζητήσουν την υποστήριξη μεγάλων εταιριών, οι οποίες θα προσφέρουν χορηγίες για να καλυφθούν τα έξοδα του διαγωνισμού.  

Οι τρείς από τους μαθητές της ομάδας ασχολούνται με τη μηχανολογία και την κατασκευή του αυτοκινήτου και οι υπόλοιποι τρείς με τα γραφικά, το marketing και τα οικονομικά της ομάδας. ­­­


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ