Όταν ο νέος Γάλλος πρόεδρος ερωτεύτηκε την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγό του

Ο Μακρόν έχει δηλώσει ότι οι νεαρές κοπέλες τον κάνουν να πλήττει. Είναι 39 ετών και έχει ήδη εγγόνια από τη σύζυγό του…

 


Article featured image
Article featured image

Από τα σχολικά του χρόνια κιόλας, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε δείξει τον δυναμισμό που τον οδήγησε στη διεκδίκηση της προεδρίας της Γαλλίας.

Όταν η δασκάλα υποκριτικής του, στην πόλη Αμιένη της βόρειας Γαλλίας, είπε στον έφηβο Μακρόν ότι το θεατρικό που ήθελε να ανεβάσει δεν είχε αρκετούς ρόλους για την τάξη τους, εκείνος πρότεινε να το ξαναγράψουν μαζί. Για μήνες, κάθε Παρασκευή, ο Μακρόν και η Μπριζίτ Τρονιέ δούλευαν μαζί, αλλάζοντας το θεατρικό «The Art of Comedy», του Εντουάρντο ντε Φιλίπο.

Στα 16 του, ο Μακρόν ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Τον γοήτευε το να είναι στη σκηνή, στο επίκεντρο», περιγράφει ο Ρενό Νταρτεβέλ, στενός του φίλος στο σχολείο. «Του άρεσε να είναι στο προσκήνιο, τον ενδιέφεραν μόνο οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι», πρόσθεσε. Πέρα όμως από τη δημιουργία του θεατρικού, ανάμεσα στον μαθητή και την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του, παντρεμένη, δασκάλα, γεννήθηκε και ο έρωτας που οδήγησε τελικά στον γάμο τους.


Ο Εμμανουέλ Μακρόν ερωτεύτηκε την πρώην καθηγήτριά του Μπριζίτ Τρονιέ όταν ο ίδιος ήταν 16 και η μέλλουσα σύζυγός του 40.




 

Αρχικά, ο πατέρας του έφηβου Μακρόν απαίτησε από την Μπριζίτ Τρονιέ, παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, να μείνει μακριά από τον γιο του, τουλάχιστον μέχρι εκείνος να ενηλικιωθεί. «Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα», απάντησε κλαίγοντας εκείνη, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Εμανουέλ Μακρόν: ένας τέλειος νέος άνδρας». Η σχέση της με τον Εμανουέλ συνεχίστηκε και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007, αφού η Μπ. Τρονιέ είχε λάβει διαζύγιο.

Η δημοσιογράφος Αν Φουλντά, η οποία πήρε συνεντεύξεις από όλους, τον Μακρόν, τη σύζυγό του και τους γονείς του, γράφει ότι οι τελευταίοι σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι ο έφηβος γιος τους είχε επιλέξει για σύντροφό του την Τρονιέ -θα προτιμούσαν να φλέρταρε την κόρη της.

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ασφαλώς, όταν ο Εμανουέλ γνώρισε την Μπριζίτ, δεν ήταν δυνατόν να πούμε: όλα είναι μια χαρά», φέρεται να είπε η μητέρα του Εμ. Μακρόν. Αργότερα, η ίδια προσπάθησε να «λογικέψει» την Τρονιέ: «Εσύ έζησες τη ζωή του. Εκείνος όμως δεν θα μπορέσει ν’ αποκτήσει παιδιά μαζί σου», της είπε.

Η οικογένεια Μακρόν, πάντως, έχει πλέον αποδεχθεί τη σύζυγο του Εμανουέλ, την οποία η μητέρα του χαρακτηρίζει «αξιαγάπητη».

 



Πίσω από την ξανθιά κόμη της και το αιώνια μαυρισμένο δέρμα της, η Μπριζίτ Τρονιέ, 64 ετών σήμερα, είναι «τα μάτια και τα αυτιά» του νέου προέδρου της Γαλλίας, καθώς επίσης και ο σύνδεσμός του με την κοινωνία. «Μανού» και «Μπιμπί» τους αποκαλούν οι φίλοι τους, υποκοριστικά των ονομάτων τους, Εμμανουέλ και Μπριζίτ. Πρόκειται σίγουρα για ένα ασυνήθιστο ζευγάρι…

Η Τρονιέ διαβάζει και διορθώνει τις ομιλίες του («Αν εγώ δεν καταλαβαίνω τι λέει, κανείς δεν θα καταλάβει!», λέει), μελετάει τον Τύπο, δέχεται δημοσιογράφους που έρχονται να πάρουν συνέντευξη από τον σύζυγό της, τον συνοδεύει στις μετακινήσεις, αν και ορισμένες φορές πηγαίνει μόνη της σε ραντεβού («Υπάρχουν πράγματα που λέει κανείς ευκολότερα σε μια γυναίκα», λέει η ίδια), περνάει τα μηνύματα «Για να πει κάποιος κάτι στον Εμμανουέλ, πρέπει να περάσει από την Μπριζίτ».

 



Η σύζυγος του Μακρόν βρισκόταν ήδη στο πλευρό του από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Ολάντ. «Η γνώμη της με ενδιαφέρει, δίνει πολύ από τον χρόνο της» είχε πει ο Μακρόν τον Νοέμβριο του 2015, ενώ ήταν ακόμη υπουργός, στο κανάλι Canal+.

Και πράγματι, η Τρονιέ λέει τη γνώμη της για όλα, σημαντικά και ασήμαντα. «Είναι ασύγκριτη στο να ξέρει ακριβώς πού πρέπει να απευθυνθεί ο σύζυγός της», γράφουν οι συγγραφείς στο βιβλίο. Η Τρονιέ είναι πανταχού παρούσα, αλλά και... αόρατη. Όταν πρόκειται για εξώφυλλα ή φωτογραφίσεις, το ζευγάρι εμφανίζεται μαζί, χαμογελαστό. Αλλά όταν πρόκειται για συνεντεύξεις, τότε δεν υπάρχει παρά ο Μακρόν.

Ελάχιστες φορές μίλησε η Τρονιέ στα ΜΜΕ. Εξαίρεση αποτελεί μια συνέντευξή της στο Paris Match τον Απρίλιο του 2016. «Το να είσαι παντρεμένος με πολιτικό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Πρέπει να μείνεις όρθιος και να σιωπάς», είχε πει.

Ένα από τα προβλήματα που έχει η Μπριζίτ Τρονιέ, αναφέρει το βιβλίο, είναι η ειλικρίνειά της. Η φράση της «Πρέπει ο Εμμανουέλ να κερδίσει τώρα τις εκλογές. Φαντάζεστε πώς θα είμαι στη φάτσα το 2022;» έμεινε ιστορική και δείχνει πόσο ειλικρινής είναι με τον ίδιο της τον εαυτό και την ηλικία της.

 



Ποια Γαλλίδα Πρώτη Κυρία θα είναι το πρότυπο της Τρονιέ; Η απάντηση στο βιβλίο:

«Η Κάρλα Μπρούνι έπαιξε καλά τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας. Την επέκριναν πάρα πολύ, αλλά πέρασε πάνω από όλα αυτά και με μεγάλη κομψότητα. Το διαχειρίστηκε πολύ καλά. Δεν ήταν εύκολο», δηλώνει η Μπριζίτ Τρονιέ.

 



Φαινόμενο και στην προσωπική του ζωή

Ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι ένα φαινόμενο. Δεν του φαίνεται αλλά είναι ένα πρόσωπο που ιντριγκάρει τη Γαλλία για την προσωπική του ζωή. Όταν ήταν μαθητής στο λύκειο, στην πόλη Αμιέν της Γαλλίας, ερωτεύτηκε την καθηγήτριά του των γαλλικών, την Μπριζίτ Τρονιέ. Εκείνος ήταν 16 ετών, εκείνη 40, αλλά ήταν όμορφη, με μίνι φούστες και πολύ έξυπνη. Η Μπριζίτ παίρνει διαζύγιο και αρχίζουν να ζουν μαζί.

Ο Μακρόν θεωρείται ωραίος άντρας στη Γαλλία και πολλά κεφάλια γυρίζουν στο πέρασμά του. Η Μπριζίτ είναι σήμερα 63 ετών και η διαφορά ηλικίας είναι εμφανής, παρά το γεγονός ότι εκείνη έχει ένα καλογυμνασμένο σώμα, φοράει κολλητά φορέματα και ψηλοτάκουνες γόβες.

Οι δυο τους δείχνουν ερωτευμένοι και συχνά γευματίζουν σε κεντρικά εστιατόρια του Παρισιού ή κάνουν διακοπές στο εξοχικό τους στην πόλη Τουκέ της Γαλλίας...

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι οι νεαρές κοπέλες τον κάνουν να πλήττει. Είναι 39 ετών και έχει ήδη εγγόνια από τη σύζυγό του, η οποία είχε ήδη δύο μεγάλα παιδιά όταν τον γνώρισε. Παιδιά μαζί δεν έχουν αποκτήσει.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ