Δύο Κύπριοι έφτιαξαν το πιο trendy λαδάκι περιποίησης για γένια

«Μια περιποιημένη γενειάδα, ανεξαρτήτως μήκους, είναι η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον εαυτό μας». 

 


Article featured image
Article featured image

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου και ο Αλέξης Σολομών, γραφίστες στο επάγγελμα, έκαναν κάτι πολύ απλό, δημιούργησαν ένα προϊόν που έλειπε από την αγορά και εξυπηρετούσε την ανάγκη τους για μια καλή και ολοκληρωμένη περιποίηση της γενειάδας τους.


Το Beardspect μαρτυρεί ακόμη και από την ονομασία του πως είναι ένα προϊόν που προορίζεται για άντρες που σέβονται τον εαυτό τους, αφού προκύπτει από την αγγλική beards (γένια) και respect (σεβασμός).


«Ως άντρες με γενειάδα, μετά από ένα διάστημα, συνειδητοποιήσαμε ότι χρειαζόμασταν τα απαραίτητα εργαλεία για να φροντίσουμε την καθαριότητα, την υγεία και την εμφάνισή της γενειάδας μας. Κάνοντας μια έρευνα στην κυπριακή αγορά αντιληφθήκαμε πως παρά την αυξανόμενη τάση των Κυπρίων να αφήνουν γενειάδα, δεν υπήρχαν τα κατάλληλα προϊόντα για την περιποίησή της. Συνδυάσαμε λοιπόν την κοινή μας αγάπη για το graphic design και την γενειάδα και την μετουσιώσαμε σε όλες τις πτυχές του προϊόντος».

 



Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί, παρά τα διάφορα στερεότυπα που υπάρχουν ακόμη και σήμερα όσον αφορά την αντρική περιποίηση, οι άντρες που επιλέγουν να μεγαλώσουν γενειάδα οφείλουν να δείχνουν σεβασμό και να την φροντίζουν, τόσο για θέματα αισθητικής, όσο και υγιεινής.

Το Beardspect, μαρτυρεί ακόμη και από την ονομασία του πως είναι ένα προϊόν που προορίζεται για άντρες που σέβονται τον εαυτό τους, αφού προκύπτει από την αγγλική beards (γένια) και respect (σεβασμός).

Το προϊόν αυτό λοιπόν, χαρακτηρίζεται από ένα βαθύ και διακριτικό άρωμα με μεταξένια υφή, που περιέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτεί η τρίχα της γενειάδας, για να είναι και να φαίνεται υγιής. 100% φυσικό προϊόν, κατασκευασμένο για να προσφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση και θρέψη σε όλους τους τύπους γενειάδας.


H έννοια του ανδρισμού έχει σταδιακά αποσυνδεθεί από τα περιοριστικά χαρακτηριστικά του άξεστου, του σκληρού και του ζωώδους.


Πέραν όμως από την πρωτοποριακή του σύσταση, το Beardspect, ξεχωρίζει και για την ιδιαίτερη συσκευασία του. Η χειροποίητη, ξύλινη κασετίνα που το προστατεύει, φτιάχνεται από Κύπριους συνταξιούχους ξυλουργούς, με σκαλισμένο το λογότυπο του brand.

«Είναι αναγκαίο το λαδάκι να προστατεύεται από φθορές και από το φως έτσι θεωρήσαμε πως το κατάλληλο υλικό για να προσφέρει αυτή την προστασία, είναι το ξύλο. Σκληρό, ανθεκτικό και πέραν από την ομορφιά του, εκπροσωπεί χαρακτηριστικά με τα οποία ένας άνδρας, μπορεί να ταυτιστεί».

 


Ο Κύπριος άνδρας, ως Ευρωπαίος πια, έχει εντάξει στην καθημερινότητά του την ανάγκη να περιποιείται τον εαυτό του.


Για τη διαδικασία κατασκευής της χειροποίητης κασετίνας, ο Κωνσταντίνος και ο Αλέξης, αποτάθηκαν σε Κύπριους συνταξιούχους ξυλουργούς, γιατί ήθελαν να συνδυάσουν το παραδοσιακό στοιχείο, με το μοντέρνο. «Θέλαμε να φέρουμε σε επαφή την εμπειρία ανδρών που ανήκουν σε μια άλλη γενιά και σχολή σκέψης, με τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει εμάς τους δύο. Ενώ το  γεγονός ότι είναι χειροποίητη, προσδίδει και ένα στοιχείο οικειότητας, στον χρήστη.



 

Οι Κύπριοι φροντίζουν τον εαυτό τους πλέον ή εξακολουθούν να είναι διστακτικοί;

Οι άντρες τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό δίνουν πλέον περισσότερη σημασία στην εικόνα τους και αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι η έννοια του ανδρισμού έχει σταδιακά αποσυνδεθεί από τα περιοριστικά χαρακτηριστικά του άξεστου, του σκληρού και του ζωώδους. Ο Κύπριος άνδρας, ως Ευρωπαίος πια, έχει εντάξει στην καθημερινότητά του την ανάγκη να περιποιείται τον εαυτό του, κι αυτό αποτελεί ένδειξη ότι έχει αρχίσει να ξεκολλά από τους περιορισμούς του παρελθόντος και να σέβεται περισσότερο τον εαυτό του φροντίζοντάς τον. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν έχουμε παρατηρήσει να αισθάνονται ιδιαίτερα άβολα να χρησιμοποιήσουν προϊόντα περιποίησης, καθώς αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι την αναγκαιότητά τους.

   





 

«Το να διατηρεί ή να μακραίνει κανείς τη γενειάδα του δεν είναι εύκολη υπόθεση και το Beardspect έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους άντρες σε αυτή την πρόκληση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Εξάλλου μια περιποιημένη γενειάδα, ανεξαρτήτως μήκους, είναι η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον εαυτό μας. Σίγουρα, σε αυτή την πρόκληση κάποιοι θα παραδώσουν τα όπλα και θα προτιμήσουν να μην προχωρήσουν».

Το Beardspect βρίσκεται στην αγορά μόλις από τον Νοέμβριο 2016, με τις πωλήσεις του στο εξωτερικό να αυξάνονται σταθερά. «Δεχόμαστε παραγγελίες από πολλές χώρες ανά τον κόσμο, ενώ σύντομα το Beardspect θα ετοιμάσει βαλίτσες για Γαλλία. Διατίθεται επίσης διαδικτυακά και σε επιλεγμένα κουρεία σε όλη την Κύπρο. Στοιχίζει €21.95 και διαρκεί για 12 μήνες.

 



 

Facebook: facebook.com/pg/BeardSpect

Instagram: www.instagram.com/beardspect/


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ