Οι «δωδεκαθεϊστές» πραγματοποιούν τελετή στα Λύμπια

Ο εορτασμός προς τιμή του Θεού Απόλλωνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου, στον λατρευτικό βωμό του Δία στα Λύμπια, ενώ στο τέλος θα πραγματοποιηθεί και τελετή ονοματοδοσίας.

 


Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω ολόκληρη η ανακοίνωση για την τελετή όπως αναρτήθηκε στο facebook:

 

«Η Ιεροπρακτική ομάδα ΜΟΡΦΩ σας προσκαλεί στον εορτασμό των Θαργηλίων προς τιμή του Θεού Απόλλωνος στον λατρευτικό της βωμό του Διός στα Λύμπια.

Θα προηγηθεί ομιλία του Γ.Γ. του ΥΣΕΕ και συγγραφέα Βλάση Ρασσιά με θέμα «Η διαδρομή επιβίωσης της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας κατά τους αιώνες της χριστιανικής επικρατήσεως.

Μαζί μας θα συνεορτάσουν στελέχη από το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΑ:

18:00 - Ομιλία και συζήτηση

19:30 - Τελετή Θαργηλίων

20:15 - Τελετή ονοματοδοσίας

 

Πάτησε ΕΔΩ για να δεις το βιωματικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στη CITY όταν πριν από μερικούς μήνες βρεθήκαμε σε τελετή «δωδεκαθεϊστών» στην Κύπρο



* Τον όρο «δωδεκαθεϊστές», που χρησιμοποιούμε για να είναι ενδεχομένως πιο εύκολα κατανοητό το περιεχόμενο του άρθρου στη μεγάλη μερίδα των αναγνωστών που το διαβάζουν, οι ίδιοι δεν τον αποδέχονται και συμπληρώνουν πως αυτός έχει εφευρεθεί από τους νεοέλληνες, και ό,τι τον έχει σπρώξει η εκκλησία για να προκαλέσει. Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες Εθνικοί και η θρησκεία τους ονομάζεται Ελληνική Εθνική Θρησκεία -εξ ου και το βάζουμε σε εισαγωγικά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ