Άνοδος θερμοκρασίας μέχρι και 38 βαθμούς για το Σαββατοκύριακο

Σήμερα, Τρίτη, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ Παρασκευή και Σαββατοκύριακο οι θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας θα φέρουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά η πρόβλεψη του kitasweather.com:

 

Θερμές αέριες μάζες και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη από Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως ανατολικοί, ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 28 έως 30 στα παράλια και 20 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και στους 10 στη χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Στην ατμόσφαιρα συνεχίζει να αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τρίτη.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, αλλά παραμένει πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο αναμένονται πολύ θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας, οι οποίες θα φέρουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η θερμοκρασία φαίνεται ότι θα φτάσει στους 37-38 βαθμούς στο εσωτερικό το Σαββατοκύριακο.

Την ερχόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή αισθητή πτώση, με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό κατά τις απογευματινές ώρες.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ