Απολαύσαμε το Zambartas Rose 2013

Article featured image
Article featured image

Ένα καλό κρασί το εκτιμάς πολύ περισσότερο άμα γνωρίσεις και τους ανθρώπους που το φτιάχνουν. Προσωπικά, λατρεύω τα ροζέ κρασιά. Τι κι αν πολλοί τα χαρακτηρίζουν ακόμα ως «μπάσταρδα» και νόθα. Τα αρώματα που σου δίνει ένα ροζέ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μπορεί να συνοδέψει αρκετά φαγητά, ενώ και η δυνατότητα που σου δίνει να το καταναλώσεις εύκολα και μόνο του, είναι μόνο μερικά από τα σπουδαία γνωρίσματα του κατά την ταπεινή μου άποψη. Ανάμεσα στα αγαπημένα μου και το Zambartas Rose, το κρασί με το οποίο στην ουσία ξεκίνησε τη λειτουργία του το οινοποιείο το 2006.

Ανέκαθεν αποτελούσε μια από τις προτιμήσεις μου το συγκεκριμένο ροζέ. Ο συνδυασμός Λευκάδας και Cabernet Franc του χαρίζουν ένα πλούσιο άρωμα, γεύσεις από κόκκινα φρούτα και ρόδι, ενώ η Λευκάδα του δίνει και ένα ελκυστικό, φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Και όλα αυτά δεν μπορούν να μην σε κερδίσουν αν ζητούμενο είναι η ποιότητα. Ακόμα καλύτερα έγιναν τα πράγματα όταν γνώρισα τους δύο οινοποιούς, Άκη και Μάρκο Ζαμπάρτα. Η ποιότητα ενός ανθρώπου, η επαγγελματικότητα, η συνέπεια που χαρακτηρίζει τη δουλειά τους και κυρίως η αγάπη τους για το κρασί, αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση για την ποιότητα του περιεχομένου σε ένα μπουκάλι.

«Πιο αρωματικό, πιο γευστικό και πιο έντονο από ποτέ. Χρόνο με το χρόνο το Ροζέ μας γίνεται ολοένα και καλύτερο». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Άκης Ζαμπάρτας κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος του Ροζέ 2013, το οποίο συνδυάστηκε με ένα πολύ ωραίο γεύμα στο εστιατόριο Σούξου Μούξου Μανταλάκια και είχε απόλυτο δίκαιο. Το Ροζέ του ήταν όνειρο, ενώ τόσο το Ροζέ 2013, όσο και το πολύ δροσιστικό Ξυνιστέρι αλλά και το prestigious κόκκινο Shiraz-Lefkada με το πλούσιο σώμα και το πλούσιο άρωμα, που δοκιμάσαμε επίσης, αποτέλεσαν το καλύτερο συνοδευτικό για το γεύμα μας, που μεταξύ άλλων περιλάβανε ζεστό τυρί Μαστέλο Χίου με πάστα σύκου και μέλι αλλά και χτένια ελαφρώς καραμελωμένα σε πουρέ από κουνουπίδι με σάλτσα από γλυκό κάρυ!

Το Zambartas Rose 2013 διανέμεται σε επιλεγμένα εστιατόρια και κάβες, μεταξύ των οποίων και η κάβα La Maison Du Vin, όπως επίσης και στις υπεραγορές Άλφα Μέγα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ