Διασχίσαμε την «Κοιλάδα του Μίσους» στο Τρόοδος [εικόνες & βίντεο]

Οι εικόνες που θα δεις στο drone video από την πεζοπορία που κάναμε μαζί με την Cyprus from Air είναι εντυπωσιακές, τόσο που ενδεχομένως να αισθανθείς ακόμα και το ενθουσιασμό που είχαμε εμείς διασχίζοντας τη μαγευτική βορειοδυτική πλευρά του Τροόδους με την ονομασία Καννούρες.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες & βίντεο: Cyprus form Air

 

Σημείο εκκίνησης ορίστηκε μια περιοχή κοντά στις πέστροφες που βρίσκονται στον Άγιο Νικόλαο Στέγης. Ως τις 10.30 ήμασταν έτοιμοι και ξεκινήσουμε για το «μεγάλο ταξίδι». Δεν ξέρουμε πού θα πηγαίναμε και για πόσο θα περπατούσαμε, παρά μόνο ότι η διαδρομή ήταν σχετικά δύσκολη και ότι θα χρειαζόμασταν τη βοήθεια ορειβατικούς και αναρριχητικού εξοπλισμού (σχοινιά κλπ) σε κάποια σημεία για να φτάσουμε τελικά σε έναν πανέμορφο μυστικό καταρράκτη.

Δεν κάναμε hiking αλλά trekking, αφού δεν περπατούσαμε σε μονοπάτι μελέτης της φύσης, αλλά κάναμε πεζοπορία πάνω σε πλαγιές, ενίοτε με ηφαιστιογενή πετρώματα και διασχίζοντας συνεχώς τον ποταμό Καρκώτη. Η διαδρομή ήταν δύσκολη προς πολύ δύσκολη, απ’ ότι μας είπαν τα παιδιά της Cyprus from Air. Όντως ήταν!

Ξεκινήσαμε από τα 900 μέτρα και καταλήξαμε στα 1700 μέτρα -υψομετρική διαφορά 800 μέτρων- και διανύσαμε συνολικά 11 χιλιόμετρα.

 



Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη αλλά προσφέρει απίστευτα εντυπωσιακές εικόνες! Η απουσία οποιασδήποτε ανθρώπινης παρέμβασης ή κατασκευής καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής αλλά και τα ηφαιστειογενή πετρώματα είναι στοιχεία που εντυπωσιάζουν!

 



 

Ανάμεσα στα highlights, η πανέμορφη «Κοιλάδα του Μίσους» την οποία ονόμασαν έτσι κάποια άλλα παιδιά στο παρελθόν που επίσης συμμετείχαν σε πεζοπορία της Cyprus from Air, μια μεγάλη πέτρα που το σχήμα της παραπέμπει σε κάτι που σε κάνει να χαμογελάσεις, ειδικά όταν ακούσεις το όνομά που της δόθηκε, το φυτό Pinguicula crystallina που «τρώει» μύγες, κουνούπια και μέλισσες (πάτησε ΕΔΩ για να δεις σχετικό άρθρο) αλλά και ο καταρράκτης που είναι καλά κρυμμένος, αλλά μόλις τον ανακαλύψεις η ομορφιά του σε ανταμείβει και με το παραπάνω.

 



 

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά της Cyprus from Air -τον Μάνο, τον Αντρέα, τον Νικόλα, τη Νάγια και τη Χρυστάλλα- για την ευκαιρία που μας έδωσαν να ζήσουμε την όμορφη αυτή εμπειρία, και προτρέπουμε τον καθένα να εξερευνήσει είτε αυτή είτε άλλες περιοχές της Κύπρου. Και επειδή η εξερεύνηση τέτοιων περιοχών δεν συνιστάται σε περίπτωση που δεν υπάρχουν καλές γνώσεις ορειβασίας και εμπειρίας γενικά στο βουνό, μάθετε πως η Cyprus from Air πολύ συχνά διοργανώνει εξορμήσεις και τις ανακοινώνει στη σελίδα της.

 



 

Όπως και να ‘χει πάντως, το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντος. Δεν πετάμε σκουπίδια, δεν κόβουμε κανένα λουλούδι και όλα αυτά τα κλισέ που όμως (δυστυχώς) δεν είναι πάντα δεδομένα.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ