Ελληνίδα μετανάστρια ψήφισε Trump και αυτός απέλασε τον σύζυγο της

Λένε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η εκδίκηση άγγιξε πολικές θερμοκρασίες και ήρθε να χτυπήσει την πρωταγωνίστρια της ιστορίας σαν μπούμερανγκ.

 


Article featured image
Article featured image

Ο λόγος για την Ελένη Μπέρισταιν, Ελληνίδα μετανάστρια στις ΗΠΑ (κρατήστε το αυτό), η οποία στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου, ψήφισε δαγκωτό Donald Trump, για να διώξει τους «κακούς μετανάστες». Ναι μια καλή (;) μετανάστρια ήθελε να διώξει τους κακούς μετανάστες από τη χώρα που τη φιλοξενεί.  

Μόνο που μάλλον η κα. Μπέρισταιν, υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο αφού ο υποψήφιος που επέλεξε έκανε μεν τη δουλειά για την οποία τον προτίμησε, μόνο που δεν έκανε εξαιρέσεις.

Έτσι, ανάμεσα στις 21.000 μετανάστες που απέλασε ο Trump επειδή δεν είχαν άδεια παραμονής, στις 100 πρώτες ημέρες τις προεδρίας του βρέθηκε και ο σύζυγος της Ελένης, Ρομπέρτο.

 



 

Ο Ρομπέρτο, ο οποίος κατάγεται από το Μεξικό, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα πριν 20 χρόνια και με σκληρή δουλειά, κατάφερε από το μηδέν να γίνει ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ιντιάνα.

Όπως ανέφερε η ίδια σε συνέντευξη της σε μεγάλο αμερικανικό δίκτυο, ο άντρας της είχε λευκό ποινικό μητρώο, εκτός από ένα μελανό σημείο 17 χρόνια πριν την περίοδο της εγκυμοσύνης της, όταν σε ένα ταξίδι του στο Νιαγάρα πέρασαν καταλάθος στον Καναδά.

«Επειδή ο Ρομπέρτο δεν είχε κάποια χαρτιά να επιδείξει στις αρχές, συνελήφθη και του ζητήθηκε να αποχωρήσει οικειοθελώς από τις ΗΠΑ εντός 60 ημερών. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, ξοδέψαμε περισσότερα από 45.000 δολάρια σε δικαστικά έξοδα, μέχρι να καταφέρουμε να πάρει προσωρινή άδεια παραμονής, την οποία για να διατηρήσει έπρεπε να την ανανεώνει κάθε χρόνο, νοουμένου ότι ήταν νομοταγής».

Στις 6 Φεβρουαρίου λοιπόν, όταν ο Ρομπέρτο πήγε να ανανεώσει την άδεια παραμονής του, η αίτηση δεν έγινε δεκτή, συνελήφθη από τις αρχές, οι οποίες τον απέλασαν από τη χώρα.

 

*Με πληροφορίες από το luben.tv


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ