Από τον καύσωνα στις βροχές και τις καταιγίδες

Σχετικά θερμές αέριες μάζες και αραιή σκόνη, επηρεάζουν παροδικά την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με αραιή σκόνη.

 


Article featured image
Article featured image

Τα επίπεδα σκόνης θα είναι κυρίως χαμηλά έως μέτρια και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 3 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, 27 έως 28 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 29 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και 23 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 με 17 στα παράλια, και στους 13 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, αλλά παραμένει πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Την Τετάρτη παρόλα αυτά, θα αρχίσουν σταδιακά να παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση, αλλά παραμένει πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Αντικυκλώνας εμποδισμού (Omega Block) στην κεντρική Ευρώπη, θα ευνοήσει την κατάβαση ψυχρότερων αέριων μαζών προς την περιοχή μας, αλλά και τη δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών, με αποτέλεσμα από την Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα να αναμένονται κυρίως τοπικού χαρακτήρα βροχές και καταιγίδες.

Σε αυτό το διάστημα είναι πιθανό να έχουμε και κάποιο παγκύπριο πέρασμα από βροχές και καταιγίδες. Ο κύριος όγκος των βροχών και καταιγίδων στο σύνολο τους αναμένεται στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδες αναμένεται χαλαζόπτωση. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ