Τώρα μπορείς να καταγγείλεις περιστατικά ομοφοβικής βίας διαδικτυακά

Παρότι κατά καιρούς η Accept ΛΟΑΤ Κύπρου, έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες σχετικά με περιστατικά βίας που έχουν σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλο, η κρατική μηχανή εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να μην λαμβάνει κανένα μέτρο, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

 


Article featured image
Article featured image

Ενώ ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που εντοπίζεται σε τέτοια περιστατικά βίας, είναι ο φόβος του θύματος να καταγγείλει τον θύτη, αφού πολλές φορές φοβάται ακόμη και για τη ζωή του.

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και με άτομα τα οποία μπορεί να βρεθούν μάρτυρες, σε παρόμοιας φύσης περιστατικά τα οποία στο φόβο της έκθεσης και της περιθωριοποίησης αποφεύγουν να καταγγείλουν ή να μαρτυρήσουν για όλα όσα είδαν, γεγονός βέβαια που τους καθιστά αυτόματα συνένοχους.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά ως ένα εργαλείο βοήθειας στα θύματα, η ΛΟΑΤ Κύπρου δημιούργησε μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για καταγγελίες περιστατικών βίας σε σχέση με σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί κάποιος να καταγγείλει ανώνυμα ένα περιστατικό βίας που έγινε είτε στο διαδίκτυο, είτε εκτός, δίνοντας όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που χρειάζονται για να προχωρήσει ο ίδιος ο οργανισμός σε επίσημη καταγγελία. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ