Παρακολουθούμε (δωρεάν) εργαστήρια δημιουργικής γραφής

Μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις συγγραφικές τους δεξιότητες, και να εξελίξουν την γραφή τους, κάτω από τις οδηγίες του διακεκριμένου συγγραφέα Δημήτρη Τανούδη, ο οποίος θα βρεθεί στην Κύπρο ειδικά για την εισήγηση των εργαστηρίων.

 


Article featured image
Article featured image

Μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, την οποία προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν.

Ο Δημήτρης Τανούδης ζει στην Αθήνα. Εισηγείται σεμινάρια και εργαστήρια γραφής κατά τα τελευταία οχτώ χρόνια. Το μυθιστόρημά του, «Σπασμός» (Νεφέλη 2011), ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, ενώ το 2012 βραβεύτηκε από το ΕΚΕΒΙ στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών.



Σε καθένα από τα τρία εργαστήρια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αφομοιώσουν μυστικά της λογοτεχνικής αφήγησης και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη Δημιουργική Γραφή, παρακολουθώντας τις εξής θεματικές ενότητες:

Αφηγηματικά Πρόσωπα: Μέσα από ποιες διεργασίες αποφασίζει ο συγγραφέας τη φωνή που θα ακούσει ο αναγνώστης; Εξετάζουμε το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο πρόσωπο αφήγησης, όπως και την ιδιαίτερη περίπτωση του ομηρικού Οδυσσέα.

Η Τεχνική του Υπαινιγμού: Πώς να δημιουργήσουμε κρυφές πηγές γνώσεων στο εσωτερικό του λόγου; Με σημείο εκκίνησης τα διηγήματα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ανακαλύπτουμε το «Show, don’ t tell», μια νοητική στάση που κερδίζει διαρκώς έδαφος στη σύγχρονη λογοτεχνία.

Αρχή & Φινάλε: Από πού να αρχίσουμε και πώς να ολοκληρώσουμε μια ιστορία; Έξι τρόποι έναρξης και τρεις τρόποι κατάληξης προτείνονται μέσα από τη μελέτη κλασικών και μοντέρνων λογοτεχνικών κειμένων.

 



 

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν:

Τρίτη, 23/05/2017,  15:00-19:00 — Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λεμεσού

Τετάρτη, 24/05/2017, 15:00-19:00 — Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λευκωσίας

Πέμπτη, 25/05/2017, 16:30-20:30 — Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λάρνακας



Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες: Παγκύπριος Αριθμός: 7777 27 57

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ