Πάμε στο πάρκο της Ακρόπολης για ένα (πολύ) πράσινο φεστιβάλ

Για 7η συνεχή χρονιά μαθαίνουμε να δημιουργούμε, να διαμορφώνουμε και να αγαπάμε τη φύση και το περιβάλλον μας

 


Article featured image
Article featured image

Η Green Dot Κύπρου διοργανώνει και φέτος το ολοήμερο «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας» στο πάρκο της Ακρόπολης, με πολλές εκδηλώσεις, και εκπαιδευτικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα διαφόρων Οργανισμών, από όπου το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για ποικίλα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ανακύκλωση, ενώ ταυτόχρονα, σε δύο εξέδρες θα φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις τις οποίες το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί ελεύθερα.

Το Φεστιβάλ φέτος έχει ως στόχο να προβάλει το πώς η ανακύκλωση συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση του ΕΥ ΖΗΝ, της ποιότητας της ζωής και της υγείας μας. Παράλληλα, θα προβάλει την ανάγκη συνεργασίας από όλους στη διαμόρφωση χαρακτήρων οι οποίοι θα σέβονται το περιβάλλον και την υγεία μας.

Για το λόγο αυτό, στο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα «Ευ Ζην» με δραστηριότητες για την υγιεινή διατροφή και τον αθλητισμό για μικρούς και μεγάλους.

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2017 στο Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία, θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 8:00 μ.μ. Η είσοδος στο Φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι ελεύθερη.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ