Είναι μόδα να βγάζουν οι άντρες (κρυφά) το προφυλακτικό στο σεξ;

Όσοι το κάνουν, υποστηρίζουν πώς το κάνουν για απόλαυση. Οι γυναίκες πάλι που το βιώνουν, μιλάνε για μια μορφή βιασμού.

 


Article featured image
Article featured image

Το stealthing - η απομάκρυνση ή αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης χωρίς τη συγκατάθεση ή την επίγνωση του παρτενέρ, είναι μια καινούργια –επικίνδυνη - τάση που άρχισε να διαδίδεται μεταξύ των αντρών στο εξωτερικό και φαίνεται να εξελίσσεται σε μόδα.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο δημοσιοποιήθηκε με όνομα και υπόσταση, μόλις πριν 1 μήνα, έπειτα από δημοσίευση σχετικής μελέτης η οποία κατέγραφε το περιστατικό. Το Δίκτυο Αντιμετώπισης της Κρίσης των Βιασμών στην Ιρλανδία (RCNI), εξίσωνε την εν λόγω πράξη με σεξουαλικό αδίκημα και συγκεκριμένα με βιασμό, ενώ στην Καλιφόρνια η λέξη stealthing προστέθηκε στον ευρύτερο ορισμό της έννοιας βιασμός.

Και παρότι οι πλειοψηφία κατακρίνει αυτή την πράξη συμφωνώντας ότι πρόκειται για μια μορφή βιασμού, είναι πολλοί οι άντρες που προχωρούν σε αυτή την πράξη, κατά τη διάρκεια της συνουσίας, χωρίς να ενημερώνουν καν τις συντρόφους τους.

Η βρετανική «Independent», μίλησε με έναν άντρα ο οποίος κάνει επανειλημμένα stealthing και προσπάθησε να κατανοήσει τους λόγους και τις αιτίες που προχωρεί σε αυτή την κατακριτέα πράξη.

Όπως λοιπόν αναφέρει ο Χακ (ψευδώνυμο), ο λόγος είναι απλός «η αίσθηση στο σεξ χωρίς προφυλακτικό, είναι πολύ καλύτερη».

Όσον αφορά θέματα εγκυμοσύνης, ξεκαθάρισε πως αυτό είναι το τελευταίο που επιθυμεί για αυτό δεν αφήνει ίχνη, ενώ τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να τον ανησυχούν, αλλά είναι διατεθειμένος να το ρισκάρει για την απόλαυση. «Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά όλοι παίρνουμε αυτό το ρίσκο», πρόσθεσε ο Χακ.

Μάλιστα αποκάλυψε πως αυτό δεν συμβαίνει πολλές φορές, αφού οι περισσότερες γυναίκες δεν ζητάνε προφυλακτικό, και όσες το ζητάνε μένουν απλά με την εντύπωση πως η απαίτηση τους υλοποιείται, αφού οι πλείστες δεν καταλαβαίνουν ότι στην πορεία το βγάζει.

Σε ερώτηση για το πώς το κάνει, ο Χακ δεν θέλησε να αναλύσει λεπτομερώς τη διαδικασία, αναφέροντας απλά πως απλά κατά τη διάρκεια της πράξης τραβιέσαι, το βγάζεις και συνεχίζεις κανονικά.

Ο Χακ δεν θεωρεί πως το stealthing είναι μορφή βιασμού, αφού πιστεύει πως δεν παραβιάζει κάποιο δικαίωμα της συντρόφου του, ούτε τη νομοθεσία. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ