Σεξομολογήσεις #35: Ακόμα νιώθω πολλά για την πρώην μου

Article featured image
Article featured image

Aγαπητή Τίπστερ,

Έχω μια μικρή απορία, ελπίζω να μπορείς να με συμβουλέψεις σωστά. Είμαι 28 χρονών, πριν δυο χρόνια χώρισα με την πρώην μου και ακόμα νιώθω πολλά συναισθήματα γι’ αυτήν.

Ήταν ολίγο ταραμένη η τύπισσα, κάμποσα daddy issues, μπόλικα complexes, αλλά μόλις την γνώριζες καταλάβαινες πραγματικά πως είναι υπέροχος άνθρωπος. Ήταν 23 χρονών αυτή και ήμασταν μαζί δυόμισι χρόνια. Έκανε συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο και νομίζω αυτά ήταν που με έκαναν να την ερωτευτώ σε τέτοιο βαθμό. Μικρά πράγματα, όπως να βάλλει μουσική κάθε πρωί και να χορεύκει μόνη της, ή ο τρόπος που με εξυπνούσε να πάμε δουλειά… έτσι πράματα. Τόσο μεγάλος έρωτας που όταν έμαθα 3 μήνες μετά που μου ζήτησε να χωρίσουμε ότι είχε νέο γκόμενο (νέο 35άρη, δηλαδή βλέπε daddy issues) με τον οποίο φυσικά απατούσε με για κανένα μήνα πριν χωρίσουμε, και παρόλο που εγώ ήμουν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, είπα ότι δεν θα ζητούσα εκδίκηση και έτσι εσιώπησα και εκάταπια το και δεν την εξαναενόχλησα. Η λογική τότε έλεεν ότι ούτως η άλλος δεν μπορώ ή δεν θέλω να την έχω πίσω. Απάτησεν με, άρα για να φτάσει στο σημείο αυτό μπορεί να μεν ήταν ευτυχισμένη μαζί μου, η απλά εβαρέθηκε, δεκτόν αυτό δεν είμαι και κανένα κελεπούρι. Δεν ήθελα να την κάνω να νιώσει άσχημα έτσι άφησα την να νομίζει ότι δεν ξέρω τίποτε για την μοιχεία της. Η κοπέλα είναι ακόμα μαζί με τον συγκεκριμένο τύπο, δυο χρόνια μετά. Τωρά, η δική μου η κατάσταση είναι ότι εδοκίμασα να κάνω 3 σχέσεις τα τελευταία 3 χρόνια και ετέλιωνα τες μετά που 5-6 μήνες. One night stand, έφκα ποτζιή πίεννε ποδά, εν περνά ρε τίπστερ μου. Το καλλύτερο που ούλλα εν ότι είμαι depressed. Τον τελευταίο καιρό σκέφτουμαι ότι ίσως η μελαγχολία μου να οφείλετε σε μεγάλο βαθμό ότι δεν την αντιμετώπησα ποτέ μου, ότι δεν της εξήγησα με δικά μου λόγια πόσο με επλήγωσε, πόσο με πήρε πουκάτω η όλη κατάσταση. Ξέρω ότι εν λλίο πολλά αργά αλλά η ερώτηση μου είναι μήπως θα με κάνει να νοιώσω καλύτερα; Να πάω να την έβρω και να της την πω;  Η απλώς να προχωρήσω μπροστά, να αρκέψω τα valium και όποιον πάρει ο άνεμος;

Ευχαριστώ Κ

 

Όχι. Όχι. Όχι. Να μην τη συναντήσεις γιατί δεν θα νοιώσεις καλύτερα. Δεν θα καταφέρεις τίποτα, τίποτα απολύτως που θα σε κάνει να αισθανθείς έστω και λίγο καλύτερα.

Όχι να μην κάνεις καμία κίνηση, γιατί πάντα θα υπάρχουν πράγματα που θα ήθελες να πεις. Ακόμη και αν σου απαντήσει μονολεκτικά, αυτή τη μία λέξη θα τη σκέφτεσαι και θα αναρωτιέσαι τι θα μπορούσες να πεις και θα βασανίζεσαι μέχρι την επόμενη διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα.

Όχι να μην προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις μαζί της, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα κομπιάσεις και δεν θα πεις τίποτα από αυτά που έχεις σκοπό να της πεις και με τον τρόπο που τα έχεις προβάρει τόσες και τόσες φορές μέσα στο μυαλό σου.

Όχι να μην της μιλήσεις γιατί θα μισήσεις τον εαυτό σου που σε έβαλες σε ακόμη μία ταλαιπωρία.

Όχι να μην ξύσεις παλιές πληγές γιατί κατά πάσα θα δημιουργήσεις περισσότερες από αυτές που μπορεί να έχεις ήδη επουλώσει και από αυτές που μπορείς να αντέξεις.

Όχι να μην κάνεις τίποτα, γιατί κάποιες φορές το να σε θεωρεί ένας άνθρωπος που αγαπάς αφελή, είναι λιγότερο επώδυνο από το να του αποδείξεις με τον πλέον αναξιοπρεπή τρόπο πως είσαι μαλάκας.

Σεβάσου την επιλογή της ακόμη και αν σε πλήγωσε.

Σεβάσου πως με αυτόν τον άνθρωπο είναι ακόμη μαζί.

Σεβάσου τον εαυτό σου. Μην τον ταλαιπωρείς και μην τον υποβάλλεις σε τόσο πιεστικές διαδικασίες.

Θέλεις να της εξηγήσεις πόσο πληγώθηκες και πόση ταραχή σου προκάλεσε όταν έμαθες πως ενώ ήσασταν μαζί, είχε ήδη γνωρίσει κάποιον άλλον -όποια και αν ήταν η φύση της γνωριμίας τους για αυτόν τον μήνα; Κάντο από θέση ισχύος. Κάντο όταν θα είσαι καλά. Όταν θα έχεις γνωρίσει έναν άνθρωπο που θα έχει επουλώσει όλα αυτά, που θα είσαι και θα φαίνεσαι γεμάτος, σίγουρος, ευτυχισμένος και με αυτοπεποίθηση. Τότε -και στο παρεμπιπτόντως- να της το πεις -αν κάτσει- και πίστεψέ με θα νοιώσεις δύο φορές καλύτερα και θα νοιώσει χίλιες φορές χειρότερα.

Ουφ, με εξαντλούν τα προβλήματά σας τον τελευταίο καιρό.

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο mail sextalk@cityfreepress.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ