Μα… είναι η Κύπρος αυτή; [ΒΙΝΤΕΟ]

Όχι... Ίσως... Ναι!


Article featured image
Article featured image

Η Κύπρος είναι (και πάντα ήταν) πολυπολιτισμική, με ανθρώπους που φέρουν διαφορετικές ιστορίες και πεποιθήσεις, μιλούν διαφορετικές γλώσσες, και φέρνουν μαζί τους άλλα είδη μουσικής, έθιμα και όνειρα.

Το βίντεο που θα δεις παρακάτω μάς βοηθά να αντιληφθούμε για άλλη μια φορά ότι η πολιτισμική διαφορετικότητα είναι αυτό που κάνει το νησί μας τόσο μοναδικό και πολύχρωμο. Ένα μέρος όπου ο καθένας μπορεί να το νιώσει σαν στο «σπίτι» του/της.

Σε ποιο βαθμό όμως μπορούν οι άνθρωποι της Κύπρου να ζουν ειρηνικά μεταξύ τους (σε ένα τόπο που έχει μέγεθος μόνο 9,251 τ. χλμ.), έστω και αν είναι τόσο διαφορετικοί;

Το βίντεο δημιουργήθηκε από το «Σπίτι της Συνεργασίας» με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Διαφορετικότητας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη, που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 21 Μαΐου κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας την πολυπολιτισμικότητα της Κύπρου, χωρίς διαχωρισμό και αποκλεισμό.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι συμμετείχαν στο βίντεο, και ειδικά στους Αντώνη Πουλιάση και Στέλιο Δημητρίου που έκαναν την κινηματογράφηση και το μοντάζ, αλλά και τον Αντώνη Αντωνίου για τη μουσική σύνθεση.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ