Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι σήμερα στο νησί

Χαμηλό βαρομετρικό και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή μας, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, εσωτερικό και ανατολικά, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας.

Σύντομα όμως νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό, νότια και ανατολικά αναμένεται να δώσουν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Οι καταιγίδες τοπικά θα είναι έντονες με χαλάζι. Οι καταιγίδες θα κινούνται προς τα νότια-νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά 2 έως 3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν στα 3 έως 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 25 έως 26 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και 10 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 με 16 στα παράλια, και στους 6 στη χιονίστρα.

Από την Τετάρτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται στα ορεινά το απόγευμα δεν αποκλείεται να δίνουν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ