Αποζημίωση €1.100.000 για τροχαίο ατύχημα στην Κύπρο

Αποζημίωση ύψους €1.100.000 έχει καταβληθεί σε 40χρονο οδηγό μοτοσικλέτας μετά από τροχαίο ατύχημα  όταν οδηγός οχήματος  κατά την 6/1/2014, αφού παρέλειψε να σταματήσει σε τέρμα δρόμου (Αλτ) και ανέκοψε την πορεία του μοτοσικλετιστή.


Article featured image
Article featured image

Συνεπεία της αμελούς συμπεριφοράς του εν λόγω οδηγού, ο 37χρονος, τότε, οδηγός της μοτοσικλέτας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με φοβερούς πόνους στα πλευρά, στην κοιλιακή χώρα, χωρίς αίσθηση στα κάτω άκρα και δυσκολία στην αναπνοή.  

Τα μεσάνυκτα της 14ης Ιανουαρίου 2014, όταν ξαφνικά εμφάνισε αφόρητους πόνους και παραπληγία στα πάνω και κάτω άκρα, με δική του επιθυμία μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Απολλώνιο Νοσοκομείο όπου έτυχε άμεσης χειρουργικής επέμβασης πεταλεκτομής και αφαίρεσης επισκληριδίου αιματώματος. Ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Πτέρυγα Νωτιαιομυλικών Βλαβών - Κέντρο Παραπληγικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για θεραπεία και αποκατάσταση.

Για περίοδο έξι μηνών νοσηλεύθηκε στο Κέντρο Παραπληγικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας προς αποκατάσταση ως εσωτερικός ασθενής και στη συνέχεια ως εξωτερικός ασθενής για φυσιοθεραπείες.

Ευτυχώς, για των ίδιο μετά το διάστημα κάποιων μηνών έχει επανέλθει η κινητικότητα των κάτω άκρων αλλά είχε προκληθεί ανεπανόρθωτη μόνιμη ζημιά στο νευρά με αποτέλεσμα να υποστεί  ανύπαρκτη η λειτουργία  των σφικτήρων  της ουροδόχου κύστης  και του πρωκτού.

Λόγω των μόνιμων βλαβών που έχει υποστεί  είναι αναγκασμένος να υποβάλλεται εφ’ όρου ζωής, σε πολλαπλή φαρμακευτική αγωγή  και χρίση πανιών και καθετήρων  καθημερινά.  Επιπλέον έχει καταστεί 100% ανίκανος για εργασία.

Το ποσό της αποζημίωσης ύψους €1.100.000 συμφωνήθηκε πριν το στάδιο της ακρόασης, της καταχωρηθείσας αγωγής στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, μεταξύ του δικηγόρου κ. Μαρίνου Σιαμπαρτά, εκ μέρους του 40χρονου μοτοσικλετιστή και του Δικηγορικού γραφείου Λ. Παπαφιλίππου & Σία ΔΕΠΕ, εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας που κάλυπτε τον οδηγό αυτοκινήτου.

Το χρηματικό πόσο της αποζημίωσης έχει καταβληθεί στον τραυματία σε διάστημα τριών χρόνων  μετά από την ημερομηνία του ατυχήματος και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν καταβληθεί σε σχέση με προσωπικό τραυματισμό μετά από τροχαίο ατύχημα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ