Η μοναδική εμπειρία στα Costa Coffee

Τα Costa Coffee με παρουσία 12 χρόνων στην Κύπρο, διαθέτει σήμερα 21 καταστήματα σε όλο το νησί και υπηρεσία delivery, που καλύπτει Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και μεγαλώνει συνεχώς το δίκτυο της. Με όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο, του αγαπημένου καφέ των Coffee Lovers.

 


Article featured image
Article featured image

ΕΜΠΕΙΡΙΑ COSTA COFFEE

Η φιλοσοφία των Costa Coffee έχει πάντα σαν γνώμονα τη διατήρηση και τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, μέσα στα καταστήματα τους.

Αυτή ακριβώς η εμπειρία περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα, από την εξυπηρέτηση, τα είδη ροφημάτων και όχι μόνο, τα οποία μπορεί να βρει κανείς στα καταστήματα της εταιρείας.

Παράλληλα η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των καταστημάτων και η ποιότητα του ακαταμάχητου καφέ που προσφέρουν, είναι αυτά που δημιουργούν την αίσθηση της οικειότητας και της ζεστασιάς.

 



 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τα Costa Coffee είναι μια από τις πολυβραβευμένες αλυσίδες καφέ, έχοντας κερδίσει τον τίτλο της «Καλύτερης Αλυσίδας Καφέ στην Ευρώπη» για 5 συνεχόμενες χρόνιες, συμπεριλαμβανομένου του 2016, στα Allegra European Coffee Awards, ενώ στο ενεργητικό της η εταιρεία μετρά πολλά και διαφορετικά βραβεία.

 



 

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΦΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ

Η μαγεία του καφέ ξεκινά πολλά χιλιόμετρα μακριά, και συγκεκριμένα από τις χώρες στη «Ζώνη Καλλιέργειας του Καφέ» όπου καλλιεργούνται οι ποικιλίες Arabica και Robusta που χρησιμοποιούν τα Costa Coffee. Παράλληλα οι κόκκοι καφέ των Costa Coffee, είναι πιστοποιημένοι 100% από τη Rainforest Alliance. Αυτό σημαίνει ότι οι φυτείες καφέ που καλλιεργούνται, είναι πιστοποιημένες πως εξασφαλίζουν τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα των εργατών στις φυτείες.

Ολόκληρη η διαδικασία ελέγχεται από την εταιρεία, από την παραγωγή του καφέ (όλοι οι κόκκοι καφέ μαζεύονται με το χέρι), τη σωστή φύλαξη τους σε αεριζόμενες σακούλες, το blend, το καβούρδισα, το άλεσμα, μέχρι και την προσεκτική δημιουργία του φλιτζανιού. Οι κόκκοι του καφέ στο Costa Coffee αποστέλλονται στο υπερσύγχρονο Roastery (Paradise Street) του Costa στην Αγγλία, που έχει την ικανότητα να παράγει μέχρι και 45.000 τόνους καφέ το χρόνο. Εκεί η ομάδα γευσιγνωστών καφέ του Costa Coffee, δοκιμάζει όλες τις παρτίδες κόκκων καφέ που καταφθάνουν από τις χώρες στη ζώνη καλλιέργειας του καφέ.

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για το καβούρδισμα είναι παραδοσιακά ιταλικά και ο καφές καβουρδίζεται αργά σε μικρές ποσότητες, ώστε να μη χάνει από την ποιότητα του. Αξίζει να αναφέρουμε πως το Costa Coffee Roastery, είναι ένα από τα περιβαλλοντικά βιώσιμα κτίρια στον κόσμο και λειτουργεί παράγοντας σχεδόν καθόλου απόβλητα, ενώ παράγει τη δική του ανανεώσιμη ενέργεια για τις ανάγκες λειτουργίας του.

 



 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ COSTA COFFEE

Οι barista των Costa Coffee, εκπαιδεύονται όχι μόνο να φτιάχνουν άψογα ροφήματα, αλλά και για να κατανοούν όλη την διαδικασία παραγωγής του καφέ, από το άλεσμα των κόκκων μέχρι τη δημιουργία ενός φλιτζανιού εσπρέσο με πλούσια, χρυσαφένια crema (καϊμάκι).

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑ COSTA COFFEE

Στα καταστήματα Costa Coffee μπορείτε να βρείτε ποιοτικά προϊόντα όπως θέρμους για κρύα και ζεστά ροφήματα ή φλιτζάνια σε υπέροχους χρωματισμούς και σχέδια. Το καλύτερο είναι πως αγοράζοντας ένα θέρμο ή φλιτζάνι από τα Costa Coffee και φέρνοντας το μαζί σου στις επόμενες επισκέψεις σου Costa για να σου σερβίρουν εκεί τον καφέ, δικαιούσαι 10% έκπτωση στο ρόφημα σου.

 



 

ΚΑΦΕΣ 3ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Αποτελεί ίσως τη ναυαρχίδα των καφέδων 3ης γενιάς, με το κοινό του να αυξάνεται συνεχώς, αναζητώντας τον Cold Brew, έναν καφέ ο οποίος ετοιμάζεται έπειτα από μια μακρά και ειδική διαδικασία απόσταξης. Μπορεί το Cold Brew, να μην είναι ένα νέο ρόφημα στην κυπριακή αγορά, σίγουρα όμως το Cold Brew στα Costa Coffee, τον οποίο θα μπορείτε να απολαμβάνετε πολύ σύντομα στα καταστήματα της εταιρείας στην Κύπρο, θα αγγίξει την τελειότητα στον καφέ κρύας απόσταξης.

 



 

SPECIAL ΚΑΦΕΔΕΣ

Το signature blend «Mocha Italia», είναι τόσο χαρακτηριστικό, που ακόμα και με κλειστά μάτια, μπορείς να καταλάβεις ότι απολαμβάνεις έναν καφέ Costa. Ένα blend το οποίο προκύπτει από την σωστή ισορροπία κόκκων Arabica, οι οποίοι δίνουν υπέροχα αρώματα και οξύτητα και κόκκων Robusta που δίνουν «σώμα» και crema (καϊμάκι), πετυχαίνοντας πάντοτε το τέλειο κρύο και ζεστό ρόφημα.

 

 

Sponsored Content


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ