Ο Αλέξης Τσίπρας φωτογραφίζεται για το μεγαλύτερο gay περιοδικό της Ελλάδας

Υπερβολικά τολμηρό; Ίσως για κάποιους να αγγίζει τα όρια της προσβολής. 

 


Article featured image
Article featured image

Αυτοί οι κάποιοι όμως δεν είναι το ζητούμενο όταν έχουμε να κάνουμε με τα δικαιώματα και τις ανάγκες συνανθρώπων μας.

Είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς με τον Αλέξη Τσίπρα και την έως τώρα πολιτική του πορεία, η απόφαση του να δώσει συνέντευξη και να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μεγαλύτερου gay περιοδικού της χώρας, αποτελεί σίγουρα σταθμό τόσο στην πορεία του όσο και για το πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας.

Σταθμός, γιατί είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που προχωράει σε μια τέτοια κίνηση, θίγοντας μάλιστα θέματα ταμπού για την συντηρητική ελληνική κοινωνία.

Η αφορμή για τη συγκεκριμένη συνέντευξη ήταν το επερχόμενο Athens Pride Parade 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου με το τεύχος του περιοδικού «Antivirus» να κυκλοφορεί την Τρίτη 6 Ιουνίου.

 



Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συζητά με τους δημοσιογράφους του περιοδικού αποκλειστικά για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στο ζήτημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέροντας πως όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αντίθετα είναι εκ των ουκ άνευ.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας Πρωθυπουργός στέλνει και μηνύματα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αναφέροντας συγκεκριμένα «Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι’ αυτό που είστε. Και να στέλνετε παντού, με επιμονή κι αποφασιστικότητα, το μήνυμα πως η αγάπη είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις».

 

*Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ