Εικόνες φρίκης από κέντρα αποκατάστασης ομοφυλοφίλων

Τα ονομάζουν «κλινικές θεραπείας», μα στην ουσία είναι κέντρα βασανιστηρίων για ανθρώπους οι οποίοι έτυχε να έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

 


Article featured image
Article featured image

Πριν λίγο καιρό δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Τσετσενία και τις απάνθρωπες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να συμμορφώσουν όσους τόλμησαν να είναι ομοφυλόφιλοι.

Κάτι παρόμοιο – αν όχι χειρότερο – συμβαίνει και το Εκουαδόρ. Μόνο που εκεί αντί στρατόπεδα συγκέντρωσης διατηρούν «κέντρα αποκατάστασης ομοφυλοφίλων», στα οποία κλείνουν τα gay άτομα προσπαθώντας να τα «γιατρέψουν». Όπως αναφέρει

Πρόσφατα η φωτογράφος Paola Paredes, η οποία είναι ομοφυλόφιλο άτομο, προσπάθησε να μπει στη θέση τους δημιουργώντας το project «Μέχρι να αλλάξεις», το οποίο βάσισε σε μαρτυρίες και εμπειρίες αποφυλακισμένων γυναικών.

«Στον Ισημερινό λειτουργούν περίπου 200 κέντρα ‘αποκατάστασης’ για ομοφυλόφιλους, τα οποία παραμένουν ανοιχτά επειδή παρουσιάζονται σαν κέντρα απεξάρτησης από αλκοόλ και ναρκωτικά. Οι κρατούμενοι υπόκεινται σε ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς και ‘διορθωτικούς βιασμούς’, προκειμένου να αλλάξουν σεξουαλική ταυτότητα, αναφέρει η Paredes στο blog της.  

Οι εικόνες του project αποτυπώνουν με φρικιαστικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των κλινικών, με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και να αποτρέψει νέους εγκλεισμούς μελών της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Μαζί με την φωτογραφική σειρά, έχει ξεκινήσει και μια εκστρατεία crowdfunding προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τον κόσμο, συμβάλλοντας στο οριστικό κλείσιμο αυτών των χώρων βασανιστηρίων.

 

Για να δείτε ολόκληρο το project, πατήστε ΕΔΩ





 

*Με πληροφορίες από protagon.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ