Οι Zivanished είναι Punk με κυπριακό στίχο

Πρόκειται για ένα κυπριακό συγκρότημα που έχει ταυτόχρονες επιρροές από Μιχάλη Τερλικκά και Napalm Death -ο πρώτος ερμηνεύει παραδοσιακά κυπριακά και οι δεύτεροι death metal.

 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους στο 3ο «School Of Rock Festival», το οποίο φέτος διευρύνεται, βγαίνει έξω και προτείνει μια ωραία συνεύρεση των μουσικών υποκουλτούρων του νησιού και μια μοναδική ευκαιρία να δεις και να ακούσεις διάφορα -αλλά όχι ασύνδετα- είδη μουσικής στον ίδιο χώρο, μιλήσαμε με τον Κωνσταντίνο Συρίμη των Zivanished για να μάθουμε πως προέκυψε το εκρηκτικό αυτό μείγμα μουσικής και στίχων που παρουσιάζουν.


Το Zivanished είναι σύνθετη λέξη, προέρχεται από τη ζιβανία και vanished, επειδή άμα πιεις πολλή ζιβανία γίνεσαι vanished.


Υπάρχει κοινό για την Punk μουσική στην Κύπρο; Τι μουσική ακούει γενικότερα το κοινό σας;

Δυστυχώς δεν υπάρχει Punk σκηνή στην Κύπρο παρά μόνο ελάχιστα συγκροτήματα. Το θετικό είναι ότι ο κόσμος της Punk είναι κοινός με αυτόν της Metal, φαινόμενο το οποίο ισχύει παγκόσμια. Ένας ακόμη λόγος που οι Zivanished ελκύουν τον κόσμο της Punk και της Metal είναι επειδή θεωρούμαστε συνδυασμός Metal και Hardcore Punk.

 



Πότε δημιουργηθήκατε και ποιος είχε τη φαεινή ιδέα;

Στην ουσία δημιουργηθήκαμε στις αρχές του 2011, όταν ο αδερφός μου (Λούης Συρίμης, κιθάρα-φωνή) εμπνεύστηκε από το κλασικό κυπριακό ποίημα «Ο Καφκάς», το οποίο και «μελοποίησε». Πριν από αυτό, συγκεκριμένα το 2009, του είχα ζητήσει να μου γράψει ένα Metal τραγούδι με ανατολίτικα στοιχεία για μια ταινία μικρού μήκους που είχα κάνει. Το τραγούδι αυτό πλέον ανήκει στους Zivanished.


Θα περιγράφαμε τη μουσική μας σαν αγνό, κυπριακό ξύλο.




Φωτογραφίες: Γιώτα Βαρνάβα

 

Σε ποια στοιχεία των τραγουδιών σας θεωρείτε πως εντοπίζεται η όποια επιτυχία έχετε ως μπάντα;

Κυρίως στο συνδυασμό του χιούμορ με την ακραία μουσική.

Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας;

Σαν αγνό, κυπριακό ξύλο.

Πόσα τραγούδια γράψατε μέχρι σήμερα;

Έχουμε οκτώ συνολικά.

 

 



Τι είδους κόσμος δεν θα θέλατε ποτέ να έρθουν στις συναυλίες σας;

Οι φλώροι.

Τι σημαίνει Zivanished και πώς προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα;

Είναι σύνθετη λέξη, προέρχεται από τη Ζιβανία και vanished, επειδή άμα πιεις πολλή ζιβανία γίνεσαι vanished. Ο Λούης σκέφτηκε το όνομα, ενώ σε μένα απλά δεν βγάζει νόημα!

Τι θα παίξετε στο επικείμενο School of Rock Festival;

Θα παίξουμε όλα τα κομμάτια που γράψαμε μέχρι τώρα, συν δύο διασκευές. Ελπίζουμε να έχουμε ακόμη ένα καινούργιο κομμάτι.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: 8 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ

 

Το φεστιβάλ «SoR Festival_3» θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουνίου, στον χώρο που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε το Lapatsa Paintball, λίγο έξω από τη Δευτερά.



Πέρα από τους Zivanished, θα ακούσουμε επίσης του The Ladderman, μια πολύ αξιόλογη κυπριακή rock μπάντα, αντιπροσώπους του metal (Dark Void, Kolluzion,Crimson Rain), punk (Spoiled,Zinc), ελληνικού και alternative rock (Low Budget, Count me in, Stonus) και φυσικά Hip Hop με κυπριακό (ΧΜΚ, Parsights) και αγγλικό στίχο (Thrillah, Jurasik), υπό τα beats των Dj Urban, Dj  Andreas Alex aka Ice b2b Fuze (ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ).

Εκτός από μουσική, στο φεστιβάλ θα υπάρχει bar, φαγητό και παζαράκι βινυλίων.



Χορηγός επικοινωνίας του SoR Festival_3 είναι η CITY

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ