Μια ομάδα νέων ανακάλυψε τον «κρυμμένο» θησαυρό της Καρπασίας

25 άτομα ξεκίνησαν από τις ελεύθερες περιοχές στις 3 Ιουνίου με προορισμό την Καρπασία, κι εκεί ανακάλυψαν τον τόπο τους.

 


Article featured image
Article featured image

Η άτυπη ομάδα νέων «See Why», κατά καιρούς διοργανώνει διάφορες αλλιώτικες διαδρομές όπως τις ονομάζει η ίδια, σε σημεία του νησιού τα οποία είναι συνήθως ξεχασμένα από ντόπιους και τουρίστες.

Αυτή τη φορά η ομάδα πραγματοποίησε μια τριήμερη εκδρομή στην Καρπασία (3-6/6) για να εξερευνήσει και να γνωρίσει καλύτερα αυτό το απαράμιλλης ομορφιάς μέρος του νησιού μας.



Διαβάστε επίσης: Πήγαμε στην Καρπασία [75 εικόνες από την πανέμορφη χερσόνησο]



«Ένας ‘κρυμμένος’ θησαυρός ξεδιπλώθηκε μπροστά μας. Καλογραία, Κώμη Κεπήρ, Δαυλός, Νέτα, Ριζοκάρπασο, Άγιος Φίλων, Παναγία Αφέντρικα και Λυθράγκωμη ήταν μερικοί από τους σταθμούς της εκδρομής», αναφέρει στη CITY μέλος της ομάδας.

«Η ομορφιά της άγριας φύσης στο ανατολικότερο σημείο της Κύπρου, με τις υπέροχες παραλίες και τη χρυσή αμμουδιά, έμοιαζαν με πολύτιμο θησαυρό κρυμμένο σε ένα εγκαταλελειμμένο τοπίο», συνεχίζει.  

Η ομάδα επισκέφθηκε επίσης τη Λυθράγκωμη, για να δει μια από τις σημαντικότερες εκκλησίες της βυζαντινής περιόδου, την Παναγία Κανακαριά. «Εκεί, ο Τουρκοκύπριος φύλακας που κυνηγούσε περιστέρια, μας υποδέχτηκε με χαμόγελο και με πολλές μικρές ιστορίες από το παρελθόν».  

 



 

Για πληροφορίες σχετικά με τις επόμενες δράσεις της ομάδας, πατήστε ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ